29 april, 2024

IFK vräkte in fem mål – på 26 minuter

Tre mål på 17 minuter. Alla från Ture Sandberg. “Kul att se honom i en lite högre position”, tycker Fredrik Landén.

Gefle fick slita mot ett aggressivt och hungrigt IFK Norrköping i Ligacupen Elit Norra. Måndagsmatchen slutade 6-0 till Peking som ledde med 3-0 efter en dryg kvart (och hann också med att missa en straff).

Ture Sandberg var sist på alla de tre första IFK-målen i en match där det var spel mot ett mål på PlatinumCars Arena.

• Det var en komfortabel seger idag. Det som är bra är att killarna jobbar igenom matchen på ett professionellt sätt, fast det är 5-0 efter 30 minuter. Man kan kanske kräva mer i andra halvlek, där kanske vi går ned lite för mycket i tempo, men de blir också väldigt låga så det blir flytta, flytta, flytta, analyserar Fredrik Landén.

Ture Sandberg prickar in tre mål på 17 minuter.

• Det är kul för honom. Roligt att se honom i en lite högre position. Det passar honom bra. Djupledsgående. Bra i presspelet och söker sig till avslutningslägen. Kul, berömmer Landén.

Och ni är fortsatt obesegrade.

• Ja, det har varit bra matcher. Framför allt mot Djurgården och det var även bra mot Degerfors. Idag gör vi vårt jobb.

IFK Norrköping-Gefle IF: 6-0 (5-0)

Målen: 1-0 (3) Ture Sandberg, 2-0 (15) Ture Sandberg, 3-0 (17) Ture Sandberg, 4-0 (22) Noel Sernelius, 5-0 (26) Åke Andersson, 6-0 (68) Stephen Bolma.

IFK: David Andersson – Jesper Lindvall (84), Amadeus Sögaard (45), Stevan Beko – Stephen Bolma, Jesper Ceesay (62), Ismet Lushaku (45), Ture Sandberg (71), Carl Björk (78) – Noel Sernelius, Åke Andersson.

Ersättare: Noel Tegelström (46), Didace Daniele Rutsoka Burubwa (46), Lucas Brahim (63), Axel Blichfeldt (71), Lukas Lönneberg (78), Lukas Mattsson (84).