1 juni, 2022

IFK vidare till final i Östgötacupen, målskytt Johansson: “Vi ska fortsätta köra på vårat spel”

Bortamatch mot Svärtinge SK väntade IFK Norrköping i semifinalen av Östgötacupen. Det blev en klar 1-4 vinst för IFK som bara släppte in en av de innestående straffarna som Svärtinge hade på förhand.

Östgötacupens semifinal spelades på Billbäcks Arena mellan Svärtinge SK och IFK Norrköping. Hemmalaget SSK gjorde första målet när de i 11e minuten bestämde sig för att använda sin första innestående straff som placerades säkert bakom Hjern. IFK var matchen igenom det spelledande laget och framförallt kom yttrarna fria på sina kanter vilket skapade en hel del inlägg. En sådan aktion gör att IFK kvitterar, Sabina Ravnell blir fri på sin kant och hittar en passning fram till Emelie Johansson vid bortre stolpen som enkelt slår in bollen i mål. Ravnell fick göra ett eget mål när hon påpassligt utnyttjar en kommunikationsmiss i Svärtinges försvar och slår in bollen i högra krysset för 1-2. Svärtinge använder sin andra och sista innestående straff kort därefter men skytten skjuter över ribban och istället är det IFK som gör 1-3. Johansson får ett liknande läge igen där Svärtinge försvarare tittar boll och inte markerar anfallaren på bortre stolpen där hon nickar in sitt andra mål för matchen. Målskytten berättar om hur de förberett sig och hur hennes mål kom till:

• Vi hade egentligen inget större taktiksnack inför den här matchen, bara att vi ska fortsätta köra på vårat spel. Sen har vi tidigare tränat mycket på inlägg vilket kom till användning idag.
  • Den bortre stolpen är en bra plats för en målskytt, målvakten måste röra sig mycket för att hinna dit och min timing satt bra idag eftersom vi tränat på det i veckan.

Chanserna avtar inte för IFK i andra halvlek men de är inte riktigt lika vassa och de bevakar sin ledning istället. I 78:e minuten kommer till och med 1-4, Ebba Handfast kommer fri med målvakten men hinner inte lyfta bollen över henne utan drar sedan till på returen i mål. Matchen spelas av och domaren blåser efter en tilläggsminut. Johansson förklarar skillnaden på de två halvlekarna:

• Det är ganska naturligt att intensiteten avtar när man har en stor ledning, vi skapade lägen även i andra men det är förmodligen anledningen till att det bara blir ett mål i den halvleken.

Sundsvall kommer på besök nu på söndag, vad tror du om den matchen?

• Tuff match, men vi är det starkare laget och gör vi som vi ska så har vi bra förutsättningar att ta tre poäng

Svärtinge SK – IFK Norrköping 1-4

Målen: 5′ H. Johansson  13′ E. Johansson 27′ Ravnell 43′ E. Johansson 78′ Handfast

Startelvan:  Hjern – Jeppson, Handfast, Nyström, Berggren – Egeriis, Bugre, Cato (46′), Ravnell(46′)  – Gustafsson, E. Johansson

Avbytare:   I. Cajlakovic (46′), Flenhagen, Burvall (46′)