22 oktober, 2024

IFK vidare till final efter straffräddning av David Andersson

IFK Norrköping har tagit sig till finalen av Ligacupen Elit efter att ha slagit IF Elfsborg med 1-0 genom Carl Björk och straffräddning av David Andersson.

Första halvlek slutade 0-0, men bägge lagen hade sina chanser. Borås fick tidigt läget från 11 meter när Anton Erikssons hand blockerade ett avslut i straffområdet. David Andersson sträckte ut sig och räddade avslutet från Malte Wester och Stevan Beko slog undan returen. I Kamraterna var Carl Björk närmst när hans nick från Tim Pricas frispark träffade ribban.

I andra halvlek spräcktes Elfsborgs nolla. Laorent Shabani vann boll på motståndarnas planhalva och Ture Sandberg passade upp bollen till Björk. Carl kunde i sitt en mot en läge komma till ett avslut med sin vänsterfot som rullade in intill bortre stolpen. Ledning IFK. Kamraterna fortsatte leta utökning. Efter oreda i hemmalagets försvar kunde en förlupen boll hittat in, men avslutet från Ture gick i stolpen. Den andra halvleken gick sedan starkt i IFK:s tecken och man kunde i slutändan hålla undan tämligen enkelt till slutsignal.

I och med vinsten har Kamraterna tagit sig vidare till final där man antingen möter Mjällby AIF eller Landskrona BoIS vars semifinal spelas färdigt senare ikväll.

Repris av matchen hittar du här.

Fredrik Landén efter vinsten:

• Vi gör en svag första halvlek, spelar långsamt och inte biter vårat press- eller duellspel heller. David räddade oss med sitt målvaktsspel. I andra gör vi några små ändringar och spelarna kommer upp några procent. Då biter pressen på dem och vi skapar fler chanser medan de inte skapar mycket.
  • Ture och Åke stabila på mitten och jobbar sig igenom hela matchen. Daniel gör bra och piggt inhopp och Bolma var stabil.

Hur känns det att vara i final?

• Skönt! När det drar ihop sig så gäller det bara att vinna och nu har vi chansen i finalen. Det ska bli roligt men vi får se vilka det blir.

IF Elfsborg – IFK Norrköping 0-1 (0-0): Ligacupen Elit Semifinal, 22 oktober 2024, Borås Arena

Målen: 0-1 Carl Björk 58′

Varningar IFK: Åke Andersson

Startelvan: David Andersson – Stephen Bolma, Stevan Beko, Anton Eriksson, Marcus Baggesen (60′) – Ture Sandberg, Åke Andersson, Kristoffer Khazeni (60′) – Laorent Shabani (60′), Tim Prica, Carl Björk

Ersättare: Emil Holmberg, Jesper Lindvall (60′), Emmanuel Alasé, Liam Prica, Daniel Burubwa (60′), Noel Sernelius (60′), Oliver Matic