IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 april, 2023

IFK vände på matchen två gånger för kryss i Uppsala

Det blev delad poäng mellan IK Uppsala och IFK Norrköping efter ett 2-2 resultat i tredje omgången av OBOS Damallsvenskan där IFK hämtade upp två gånger och missade straff.

IFK Norrköping på sex poäng ståendes på en tredje plats och IK Uppsala med en poäng och kämpandes i botten. Det var ingångsvärdena inför den tredje omgången och matchen mellan IK Uppsala och IFK Norrköping. Lagen möttes senast på just Studenternas IP där IFK:s Lovisa Gustafsson gjorde matchens enda mål, en säsongsdefinierande insats som verkligen satte press på IK Uppsala i slutet av Elitettan 2022. Lagen har sedan dess gjorts om för att passa den damallsvenska kostymen men det blev återigen en jämn drabbning.

IFK hamnar i ett tidigt underläge efter att en boll slagit i ribban och sedan studsat ut till anfallande spelare från Uppsala. Efter underläget börjar IFK ta över lite mer av taktpinnen och får utdelning i form av en straff efter en handssituation. Wilma Leidhammar ställer sig vid bollen men avslutet räddas av Uppsalas målvakt. IFK trummar vidare och får en till bra chans när  My Cato tränger sig emellan två försvarare och lyckas, klämd mellan två spelare, avsluta i mål. Resterande halvlek jämnar ut sig något och domaren blåser av för halvtid.

I andra halvlek tar Uppsala ledningen igen, en tilltrasslad situation gör att bollen studsar tillbaka i Hjerns kasse efter att bollen skjutits på spelare. IFK får återigen uppgiften att hämta igen. Sofia Hjern står för en fin räddning där hon tvingas sträcka sig för att rädda avslutet och kort därpå kommer Jennie Egeriis loss från vänsterkanten. Inlägget är hårt och Nicole hittar rätt med pannan, Uppsalas målvakt är på bollen men kraften är för stor och bollen dunkas in i nätet till 2-2. Bägge lagen har sina omställningar och IFK får till en bra press på Uppsala i slutminuterna. Det blir däremot inte ett till mål utan matchen stannar på 2-2. Sju poäng på tre omgångar är facit för IFK Norrköping som behåller sin tredjeplats i tabellen.

Sabina Ravnell efter matchen:

  • Det känns skönt att vi fick med oss en poäng efter en inte så välspelad match, vi vet att vi kan bättre. Vi kommer inte riktigt in i matchen så det är ändå starkt att vända matchen två gånger.
  • Energin vi har haft innan saknades lite idag. Vi kämpar och sliter för varandra men det blir lite för mycket ensamt arbete. Det märks att många har varit iväg och att vi inte har kunnat jobba som vi brukar med alla på plats hemma på Platinumcars Arena.
  • Om matchen spelas om så får de inte med sig två sådana där skitmål, vid första målet är vi inte helt påkopplade och studsen på andra är oturlig. Vi gör två fina spelmål och missar tyvärr straffen. Trots detta så vänder vi och får med oss 2-2. Det är starkt.

IK Uppsala – IFK Norrköping 2-2 : OBOS Damallsvenskan omgång 3, Studenternas IP 16/4

Mål: Johanna Renmark (9′), My Cato (23′), Klara Folkesson (67′), Nicole Robertson (79′)

Varningar:  

IK Uppsala: Elin Rombing

IFK Norrköping: Elsa Burvall

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic (76′), Shannon Woeller, Ebba Handfast, Sabina Ravnell – Elsa Burvall (80′), Vilma Koivisto – Chelsie Dawber (63′), My Cato, Dilja Ýr Zomers (80′) – Wilma Leidhammar

Ersättare: Tyra Berggården, Kristen Sakaki, Jennie Egeriis (76′), Azumah Bugre, Viktoria Veber (80′), Nicole Robertson (63′), Lovisa Gustafsson (80′)

Annonser