IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 februari, 2023

IFK-Utsikten: “Ser fram emot helgen”

Gruppspelets enda hemmamatch stundar. “Jag ser verkligen fram emot att spela på hemmaplan”, säger Daniel Eid inför morgondagens möte med Utsiktens BK.

Daniel Eid inför matchen: 

  • “Vi måste bygga vidare på det vi gjorde bra förra matchen. Vi hade många bra faser i den matchen, så vi kan bygga vidare på och få en ännu mer solid och kanske lite mer offensiv match.”
  • “Vi hade ett fint stöd i Göteborg så det var kul, så jag ser verkligen fram att spela på hemmaplan igen och jag hoppas det kommer mycket folk på matchen i helgen.”

IFK Norrköping: 

I och med segern mot Gais borta på Bravida Arena i den första gruppspelsmatchen står IFK Norrköping på tre poäng av tre möjliga inför helgen. IFK Göteborg besegrade Utsikten med 3-2, vilket gör att de leder gruppen med fler gjorda mål.

Matchens enda mål mot Gais var ett fint distansskott av Arnór Traustason.

Utsiktens BK:

Gästande Utsikten, elva som nykomling i Superettan 2022, har hunnit med tre matcher 2023. I de två av träningskaraktär har det slutat i förlust, mot Örgryte och Gais, och som redan nämnts blev det uddamålsförlust mot IFK Göteborg i cuppremiären. Göteborg ledde med 2-0, Utsikten reducerade, Göteborg utökade till 3-1 och i slutet fick Utsikten in ett 3-2-mål.

Utsikten tog sig till Svenska Cupen genom att slå Västra Frölunda med 2-1 i september.

 

IFK Norrköping-Utsiktens BK: Svenska Cupen grupp G, söndag 26 februari klockan 13.00, Platinumcars Arena, Cmore. 

 

IFK Norrköpings gruppspel i Svenska Cupen: Gais borta, Utsiktens BK hemma 26/2, IFK Göteborg borta 5/3.

 

Annonser