22 oktober, 2022

IFK uppe på andraplats efter segern mot Jitex

Med tre omgångar kvar av Elitettan så hälsade IFK Norrköping Jitex BK välkomna till Platinumcars Arena. En tidig ledning blev 1-1 innan IFK tog kraft igen och avslutade med 3-1. En viktig seger skulle det visa sig då poängen tagit oss upp på andraplatsen som ger direktplats till Damallsvenskan. Dilja Zomers assisterade till 2-1 och satte själv dit 3-1. Isländskan summerar matchen och ger en kommentar om andraplatsen i tabellen.

Bollen tog rejäl fart på det blöta underlaget denna eftermiddag. Ett konstant duggande regn och 1200 supportrar var inramningen när IFK Norrköping välkomnade Jitex BK till Platinumcars Arena. IFK startade starkast och hade flera bra chanser i första halvlek. Den första riktigt bra chansen blev till och med mål. Som så många gånger tidigare är My Cato beredd att fylla på och slå till de bollar som trillar ur box. Ledningen höll sig till andra halvlek där Jitex får sin första riktiga chans och dessvärre gör mål. Paljevic dansar på kortlinjen och serverar Josefin Johansson en boll snett inåt bakåt som anfallaren slår in i nät. Dilja Zomers spelade hela matchen och förklarar hur 1-1 situationen uppstod.

• Vi stannar upp när de får en frispark. Det går inte att stanna upp trots att vi trodde att vi skulle få den fasta situationen.

Isländskan är tillsammans med Lovisa avgörande för att återta ledningen. Hennes inlägg hittar fram till pannan på Gustafsson som nickar ner bollen i backen och in i mål. Gustafsson återgäldar tjänsten genom att ta en sista rusch ut mot kortlinjen. Hennes passning går in i box i en yta där Dilja kan vika in och skruva bollen i bortre kryss.

• Jag och Lovisa snackade efter slutvisslan om att vi skapat en bättre kontakt mellan varandra och i den här matchen syntes det äntligen. De mål som vi gör idag skapades på de sätt vi tränat på. Tor-Arne instruerade oss precis i vilka ytor som är intressanta för oss denna match och han fick rätt.

Matchen spelas av utan större bekymmer för IFK och resultatet 3-1 står sig. Zomers summerar de två halvlekarna.

• Första halvan var inte bra eller dålig och gick upp och ner. Helt ok halvlek så jag var inte stressad. Intressant nog, av en anledning jag inte förstår, så skapar vi mycket mer ytor i andra halvlek och det ger oss målen i andra halvlek.

IK Uppsala tappade poäng mot Ifö Bromölla, vilket betyder att vi ligger på en andraplats i tabellen. Hur känns det?

• Det känns otroligt. Jag är mycket glad med positionen och vill stanna här!

IFK Norrköping vill passa på att tacka de 1278 supportrar som hejade fram laget till denna viktiga vinst. Vi vill samtidigt passa på att meddela att vi kommer öppna upp Curva Nordahl till nästa match mot Bergdalens IK lördagen den 29/10 kl 15:00. Det är den sista hemmamatchen för säsongen. Kampen om Damallsvenskan lever i allra högsta grad och vi vill gärna se dig på plats.