IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 november, 2019

IFK siktar på att förlänga hemmasviten

Blir sista allsvenska matchen 2019 en tillställning utan gnista och geist eller ett möte att minnas för IFK Norrköping? “För oss är det en fantastiskt härlig känsla att få gå ut och spela en sådan här match”, menar Stefan Hellberg.

Räkna med ett fullsatt Östgötaporten när domare Glenn Nyberg blåser igång mötet med serieledande Djurgården.
     För IFK Norrköpings spelare finns det flera morötter att bita tag i och en möjlighet att avsluta den redan starka höstsäsongen på ett fint sätt.
     Hör här: Vid vinst så går IFK i mål med nio raka hemmavinster. Gör man det finns även en chans att knipa den så viktiga fjärdeplatsen om AIK förlorar hemma mot GIF Sundsvall på Friends Arena.
     – Killarna är taggade och inspirerade att gå för fullt och ge oss själva chansen. Detta är något utav de mest roliga sakerna i år att vi efter Europa League-spelet växte och blev starkare och bättre, vilket inte var fallet senast vi var ute i Europa. Både spelet och poängen har gett oss många trevliga matcher i höst. Vi har alla möjligheter att ta oss till Europa nästa år. Något som är viktigt för oss där en fjärdeplats ökar chansen betydligt, menar assisterade tränaren Stefan Hellberg.
     Om IFK blir fyra så gäller följande för att ett nytt härligt Europaäventyr ska vänta bakom dörren sommaren 2020: Att IFK själva eller någon ur topptrion Malmö FF, Hammarby eller Djurgården vinner Svenska Cupens final 2019/2020 någon gång i maj.
     Djurgården, ja. Morgondagens gäster har fördelen i guldracet och oavgjort räcker för serieledaren efter 29 omgångar.
     Men Stefan Hellberg och hans ledarstab har sett glöden och hungern i deras spelares ögon och kroppsspråk under veckans träningar.
     Något som bådar gott för laget som vill göra livet surt för Djurgården.
     – En fantastisk känsla för oss att få möjligheten att gå ut i en sådan här match där det finns ett sådant intresse och liv. Det skulle kunna vara avslaget, men vår publik kommer skapa en fin inramning som gör att detta kommer bli något alldeles extra, säger Stefan Hellberg.
     Nionde raka hemmavinsten vore heller inte fel.
     – Som sagt så kommer vi från en strålande period där vi på de åtta hemmamatcherna också har 22–1 i målskillnad. Matchbilden kommer säkerligen inte vara densamma, utan det kommer hända saker hela tiden som gör att den säkert blir variationsrik. Det räcker med oavgjort för dem, men om och när första målet kommer så förändras matchbilden åt något håll, säger Stefan Hellberg.
     I IFK saknas trion Kasper Larsen, Filip Dagerstål och Maic Sema som är indisponibla på grund av olika anledningar.
     – En annan viktig del är att få med oss bra minnen från sista matchen in i nästa säsong, avslutar Stefan Hellberg.
     Som, precis som sina mannar, är rejält taggad.
     
     
Text: Jonas Nordholm
     
Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Annonser