6 december, 2020

IFK sexa efter tungt avslut mot Helsingborg

En vinst hade gett spel i Europa 2021. Men tunga 3–4 hemma mot Helsingborgs IF gav en slutlig sjätteplacering av Allsvenskan 2020. Klart jobbigt för ett IFK som hoppats på mer.

Redan efter två minuter tog de rödtröjade gästerna kommandot. IFK vände och gick upp i ledning när bara tolv minuter var spelade. Men HIF tog på nytt ett grepp innan Sead Haksabanovic kvitterade på frispark.

Matchens sjätte mål på 22 minuter. Men trots utjämningen var målorgien inte slut. Max Svensson skickade in 3–4 med bara två minuter kvar till paus. Tungt förstås att gå in i underläge för IFK i årets sista match.

Under de avslutande 45 fanns lägen för bägge lagen för ytterligare nätkänning, men halvleken förblev mållös och IFK Norrköping missade läget att ta en tredjeplacering i och med det tunga nederlaget på Östgötaporten.

Matchfakta: IFK Norrköping – Helsingborgs IF 3 – 4 (3 – 4)
Målen: 0–1 (2) Alex Timossi Andersson, 1–1 (7) Jonathan Levi, 2–1 (12) Christoffer Nyman, 2–2 (17) Anthony van den Hurk, 2–3 (22) Anthony van den Hurk, 3–3 (24) Sead Haksabanovic, 3–4 (43) Max Svensson.
Varningar, IFK: -. Helsingborg: Brandur Hendriksson Olsen (10) och Ravy Tsouka-Dozi (56).
Domare: Kaspar Sjöberg.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Henrik Castegren (75), Lars Krogh Gerson – Alexander Fransson, Eric Smith (79), Ísak Bergmann Jóhannesson – Jonathan Levi, Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.
Avbytare: Julius Lindgren (mv), Maic Sema (79), Christopher Telo (75), Ishaq Abdulrazak, Egzon Binaku, Kevin Álvarez, Manasse Kusu.

Nästa match: Gruppspel i Svenska Cupen med start under februari 2021.