IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 juli, 2019

IFK redo för returen mot Saint Patrick’s

Att matchandet i och med Europa League blir tätt och återhämtningen kortare är inte något som stör gruppen. Tvärtom. “Det är situationer som de här som vi önskar att vara i ännu oftare”, säger managern Jens Gustafsson.

NORRKÖPING
Allsvenskan ena dagen och Europa League den andra. Det är scenarion som Jens Gustafsson ihop med sina spelare och övriga ledarstaben tycker mycket om.
      Eller rättare sagt älskar.
      – Vi ser bara fördelar med tätt matchande och egentligen inte så mycket negativt överhuvudtaget med det. Detta är situationer som vi önskar att få vara oftare i. Att få spela med det här tidsintervallet gör också att vi blir desto bättre på att hantera det, menar Jens om alla positiva effekter.
      Efter torsdagens 2–0-vinst på Richmond Park väntade match mot Östersund, vilket spelare och ledare nu analyserat och tagit med sig de viktigaste delarna inför hemmamatchen på Nya Parken.
      – Läget är bra. Vi var lediga under gårdagen och nu ska vi samla ihop oss och rikta blickarna inför returen. Vi har sett till att ta ansvar för matchen mot Östersund dagen efter vi kom hem och sedan har det handlat om att fräscha till kroppar och knoppar. Vi ska se till att vi är fräscha och fulla utav inspiration inför vad som väntar oss, säger Jens.
      Vars manskap fick fina erfarenheter från Richmond Park, utöver det fotbollsmässiga där spelarna behärskade och hanterade matchen på ett fint sätt.
      – Jag tror att det var en upplevelse för alla att komma till den typen utav arena som var 90 år gammal. Den var charmig och de hade inte gjort så mycket åt den på alla de åren. Man kunde nästan känna att det fanns mycket historia där, ihop med en väldigt fin gräsplan som var mycket fin omhändertagen. På så sätt var det en bra upplevelse och en alldeles utmärkt resa till Irland, summerar Jens.
      Han vet vad han vill se imorgon kväll.
      – Vi kommer arbeta för att matchbilden ska passa oss och inte dom. Det handlar om att vi måste spela en snabb och passningsorienterad fotboll där vi låter bollen gå inom laget på få tillslag och där vi löper mycket. Vi vet också om att det finns tillfällen där de kommer att hota oss, så vi måste verkligen stå upp i duellspelet och vara disciplinerade i vårt försvarsspel. Det är det, det handlar om, anser Jens.
      Om Saint Patrick’s säger han:
      – Dom är ett ganska rakt spelande lag där det tenderar att oftast bli mycket duellspel. Sen är de starka i sitt inläggsspel och tuffa att ha att göra med, vilket vi stundtals fick smaka på därnere.
      Jens är glad att hans lag kan ge något tillbaka till supportrarna.
      – Ja, vi tycker om att ge dem möjligheten att få se utländska lag på vår arena. Det har ju gått några år mellan Europaspelen för de som följt IFK och det är inte varje år som det har dykt upp sådana möjligheter att den här typen av fotboll. Vi vill verkligen, både för vår egen skull och alla som följer IFK, ge detta här jättemöjligheter att se till så att vi kommer så långt som vi någonsin bara kan. Förhoppningsvis genererar det här i ännu fler tuffa matcher här hemma och bortamatcher som vi kan klara av på ett bra sätt, säger Jens.
      Hur ser läget i truppen ut?
      – Vi har klarat oss ganska bra från skador i de två senaste matcherna, så utifrån det så har det inte varit några tillkommande skavanker som utgör att spelarna inte är uttagningsbara. Det är bara Pontus Almqvist som fortsatt rehabiliterar sitt nyckelbensbrott. Alexander Jakobsen räknar vi med från och med nu, svarar Jens.
      Det är en nöjd IFK-manager som ser samtliga individer i gruppen som viktiga.
      – Det är otroligt viktigt att alla drar åt samma håll, vilket är och har varit IFK:s styrka att alla verkligen offrar sig själva för lagets bästa och det ska vi fortsätta med, avslutar Jens Gustafsson innan den avslutande träningen i eftermiddag och efterföljande presskonferensen ikväll.
      Under morgondagen tas matchtruppen ut.
     
     
Text: Jonas Nordholm
     
Foto: Laszlo Geczo/Inpho Photography, Dublin Ireland

Annonser