27 juli, 2020

IFK ordnade 3–3 på övertid i Falkenberg

I den 95:e minuten klev Sead Haksabanovic fram och stänkte in kvitteringen mitt i målet. Innan dess hade IFK också hämtat upp ett tvåmålsunderläge i en svängig match i ösregnet.

FALKENBERG
Det var verkligen en match med två ansikten. Inledningen av den första halvleken innehöll hyfsat jämnt spel där lagen hade svårt att bemästra den blöta mattan och få till något spel. Halvvägs genom och fram till halvtid skapade sig Falkenberg utrymme och gjorde två mål. Hemmalaget var tyngre och gick till en rättvis pausledning med 2–0 på Falcon Alkoholfri Arena.

Trippelbytet som genomfördes direkt till den andra halvan skulle börja gav önskad effekt. Jonathan Levis hårda och välriktade hörna fann en fri Pontus Almqvist som skarvade in bollen. Sedan växelspelade Levi med Christoffer Nyman och satte bollen i krysset. Detta var den vänsterfotade skåningens andra klassmål med högerfoten.

Men Falkenberg och Karl Söderström tog på nytt ledningen i den 89:e minuten. Segervittringen var nära, men i den 94:e minuten blev Almqvist upphakad i straffområdet då han skulle avsluta. Haksabanovic klev fram och drog in bollen stenhårt mitt i målet, via Viktor Norring. Därefter blåste domare Maqedonci av detta intensiva och händelserika möte.

Även den tredje inhopparen Alexander Fransson tillförde ett fint driv på mittfältet och var nyttig. För övrigt så visade hela enheten på bra moral som vände på två svåra och tunga underlägen.

Matchfakta: Falkenbergs FF – IFK Norrköping 3 – 3 (2 – 0)
Målen: 1–0 (23) Christoffer Carlsson, 2–0 (31) Edi Sylisufaj, 2–1 (58) Pontus Almqvist, 2–2 (68) Jonathan Levi, 3–2 (89) Karl Söderström, 3–3 (96) Sead Haksabanovic (straff).
Varningar, Falkenberg: Tobias Englund (44), Karl Söderström (94) och Carl Johansson (96 och 96). IFK: Jonathan Levi (87).
Utvisning, Falkenberg: Carl Johansson (96).
Domare: Granit Maqedonci.
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Henrik Castegren, Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Egzon Binaku (79) – Ísak Bergmann Jóhannesson (46), Eric Smith (90), Simon Thern (46) – Ishaq Abdulrazak (46), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.
Avbytare: Felix Jakobsson (mv), Alexander Fransson (46), Jonathan Levi (46), Christopher Telo (79), Pontus Almqvist (46), Andreas Blomqvist (90), Manasse Kusu.

Nästa match: Måndag 3 Augusti 19.00 mot Mjällby AIF på Östgötaporten.

Text: Jonas Nordholm