IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 mars, 2023

IFK Norrköpings träningsläger på Cypern

IFK Norrköping har precis avslutat den första dagen på sitt veckolånga träningsläger på Cypern. Efter en lång resdag så kopplade damlaget och staben av vid poolen i medelhavsvärmen innan ett lättare fotbollspass med kvadrat och fotbollstennis.

Damlaget med stab reste tidigt på natten till tisdag från Platinumcars Arena till Arlanda för att sedan ta en flight till Larnaca, Cypern. Väl framme på hotellet åt laget en lunch och kopplade av i solen tills det var dags för träningslägrets första pass. Ett lättare pass för att vakna till och landa efter en lång resdag. Efter uppvärmning så spelades en klassisk kvadrat innan passet avslutades med fotbollstennis. Under träningslägret ska det framförallt slipas på anfallsspel innan laget reser hem tisdag den 14e mars.

Tor-Arne Fredheim om träningslägret:

  • Vi kommer främst fokusera på anfallsspelet under detta träningsläger. Den sista tredjedelen ska vi ägna tre pass, bara ett pass försvarsspel. Marcus Falk Olander ska ha ett styrkepass, vi ska ha ett yogapass och därimellan teori vad gäller anfallsspel och sista tredjedelen, uppbyggnadsspel mot olika motstånd vi kommer möta. Detta baseras på vad vi lärt oss efter våra tre träningsmatcher mot allsvenskt motstånd.
  • Sen är det såklart en stor dos teambuilding eftersom vi är nära inpå varandra. Även lite praktiska grejer om vårt nya omklädningsrum på andra sidan Platinumcars Arena och vår nya player’s lounge som vi delar med herrarna.
  • Freja Lindwall från F17-laget är med för att Stina Dahl Forslund ska iväg på EM-kval och nu när Selma Nyström är utlånad till Svärtinge behöver vi en till försvarare om vi ska spela större spel i träning. Vi tar ut henne för att hon kommit längst bland försvararna i sitt lag.
  • Nicole är inte med på lägret, hon har fortsatt ont i hälen efter sin stötchocksbehandling i måndags och kommer därför köra rehab hemma denna vecka.
  • Vi kommer inte spela någon träningsmatch. De lagen som finns här spelar på helgerna så den enda tiden som var aktuell var imorgon onsdag, om vi ska ha ett kvalitativt motstånd. Det tyckte jag var för tätt inpå resan. Så vi kör ett par riktigt bra träningar istället.

På plats i Cypern är:

Sofia Hjern, Erin Nayler, Tyra Berggården, Irma Cajlakovic, Selma Cajlakovic, Clara Flenhagen, Ebba Handfast, Shannon Woeller, Kristen Sakaki, Jennie Egeriis, Azumah Bugre, Elsa Burvall, My Cato, Viktoria Veber, Vilma Koivisto, Chelsie Dawber, Lisa Johansson, Wilma Leidhammar, Lovisa Gustafsson, Molly Wiklander, Thilde Alvberger, Sabina Ravnell och Freja Lindwall.

Huvudtränare Tor-Arne Fredheim, player’s manager Christin Lilja, assisterande tränare Taylor Townsend, målvaktstränare Elias Melkersson, fysioterapeut Robin Jarl och fystränare Marcus Falk Olander och medieproducent David Gustafsson.

  • Damlagets träningsläger presenteras i samarbete med Åby Isoleringar.

Annonser