IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 februari, 2022

IFK Norrköpings SLO:er 2022

Tillsammans ska Fredrik Nilsson, Andreas Saastamoinen och nye Victor Gustavsson fortsätta att främja samarbetet mellan föreningen och supportrarna.
Bild: Fredrik Nilsson, Andreas Saastamoinen, Victor Gustavsson

SLO, Supporter Liaision Officer, fungerar som en länk mellan föreningen och dess supportar och medlemmar.

För IFK Norrköping är SLO-funktionen ovärderlig för att föreningen ska kunna hålla en nära dialog med supportrar och medlemmar. SLO:n är också en viktig funktion för supportrarna så att de alltid har en väg in i föreningen dit de kan vända sig med frågor, önskemål och kritik.

Fredrik Nilsson, IFK-supporter sedan barnsben, har varit anställd som SLO sedan 2016.

  • Jag är stolt över utvecklingen SLO-funktionen haft sedan jag började jobba ideellt 2015. Vi har gått från att ha en ideell SLO till en anställd och två matchdags-SLO:er – det är en stor utveckling. Jag som jobbar heltid tillvaratar och tillgodoser supportrarnas och medlemmarnas perspektiv i det vardagliga arbetet.

Med Victors intåg ska IFK Norrköping kunna utöka servicen för supportrarna på matchdagar. SLO:erna ska vara synliga på flera delar av arenan, inte bara Curva Nordahl, och också öka servicen för gästande lags supportrar.

  • Jag stod på läktaren senast 2014, och det är viktigt att förnya gruppen och få nya perspektiv. Där är Andreas och Victor jätteviktiga. Det har hänt mycket på läktarna under de senaste åren, Andreas stod på läktaren 2018 och Victor förra säsongen, och det gäller att vi hänger med.

Tillsammans med Fredrik ska matchdags-SLO:erna Andreas Saastamoinen, SLO sedan 2019, och Victor Gustavsson, ny för i år, finnas på plats för IFK Norrköpings supportrar.

Både Andreas och Victor har en bakgrund från läktaren. De har varit med i Pekings Tifogrupp, PTG, och olika grupperingar på läktaren. Victor och Andreas nämner båda deras bakgrund som en fördel i SLO-uppdraget – de har en bred förståelse för vad supportrarna önskar.

  • Jag har funnits med på läktaren under en lång tid, och många vem vet jag är. Jag tror att jag, Fredrik och Andreas är ett bra team som täcker upp för varandra på olika sätt, säger Victor.
  • Jag tycker att det är viktigt att våra supportrar alltid har en trygg och fast punkt på läktaren. Vi ska finnas där när någon känner att de behöver oss, och vi ska bidra till en bättre upplevelse för alla på läktaren, säger Andreas.

 

Annonser