IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 november, 2021

IFK Norrköpings P16-lag gör sig redo för final

IFK Norrköpings P16-lag är vidare till final i P16 Nationells slutspel efter att ha vunnit mot AIK med 4-0 i semifinalen. Nu är det GIF Sundsvall som väntar på bortaplan under söndagen när säsongens sista och direkt avgörande match ska spelas.

Det gick fort i semifinal när IFK Norrköpings P16-lag gasade på från start och hade en 3-0-ledning redan efter 33 minuter. Slutresultatet skrev till 4-0 och grabbarna i laget följde matchplanen till punkt och pricka.

  • Vi sa att vi skulle gasa och inte vänta på dem utan ta tag i det från början. Och det var precis vad som hände. Vi hade ett högt försvarsspel som de hade problem med att komma ur. De fastnade i vår press konstant. Det är väldigt jobbigt att ligga i det försvaret som vi gjorde men i takt med att målen trillar in orkar man. Samtidigt tog det mycket energi från dem. Det vi riskerade med att kliva högt i början betalade sig med tre snabba mål, säger huvudtränaren Jesper Sandberg.

Nu väntar ett välorganiserat GIF Sundsvall i finalen där det kommer avgöras om det blir silver eller guld för IFK Norrköping när säsongen ska summeras.

  • De kommer inte bjuda på något i sin speluppbyggnad och är svåra att komma åt. De har en individuell skicklighet framför allt på deras yttrar som man får vara vaksam på om vi kliver högt. Det gäller att sortera in dem. Samtidigt har de en duktig målvakt som är delaktig i deras försvarsspel och redo på långa bollar som kommer ner bakom backlinjen. Bilden är att de jobbar hårt och inte bjuder på någonting, säger Sandberg om motståndet.

Klockan 12:00 sker avsparken på MP3 Arena där allt ska avgöras.

  • Vi kommer att träna på lördag morgon och åka efter det passet. Så vi kommer upp på lördagskvällen och sover över. Förutsättningarna går inte att klaga på. Arenan där uppe är jättefin där vi varit och spelat några gånger, säger Sandberg och fortsätter:
  • Nyckeln för att vinna är att inte gå ut och hålla igen utan att gasa, vara den som tar plats och ha lite fler löpmeter än sin motståndare. Vi har varit riktigt bra på att ta tag i saker hela tiden vilket blir nyckeln igen.

GIF Sundsvall-IFK Norrköping, söndag 21 november, 12:00, NP3 Arena 

Annonser