IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 november, 2021

IFK Norrköpings P16-lag är redo för semifinal

IFK Norrköpings P16-lag är redo för semifinal i P16 Nationells slutspel. Under lördagen står AIK som motståndare på Platinumcars Arena klockan 17:00. ” Vi kommer inte vara försiktiga eller rädda utan ta tag i det från start”, säger P16-lagets tränare Jesper Sandberg.

Efter att ha vunnit serien P16 Nationell A2 är IFK Norrköping redo för slutspelet. I semifinalen väntar AIK som är ett motståndarlag som är kända för att vara hårt arbetande och välorganiserade med mycket individuell skicklighet i sin offensiv. Men motståndet kommer inte få en lätt match då de ställs emot ett IFK med ett gott självförtroende.

  • Vi har en grupp med väldigt skickliga spelare som är otroligt dedikerade i att ta instruktioner och omsätta det vi gör på träning i praktiken på match. Det är en fantastisk förmåga redan i en sådan här ung ålder. Jag är väldigt imponerad, säger P16-lagets tränare Jesper Sandberg.

Laget har analyserat motståndet och kollat video för att se vad de har att förhålla sig till.

  • Vi räknar med ett tufft motstånd men vi har goda chanser för att ta oss till final. Vi har många referensmatcher genom att ha mött IFK Göteborg, Elfsborg, Hammarby och Häcken där vi fört matcherna och varit starka. Sen har vi en full respekt för AIK och andra saker som kan påverka matchbilden när det är semifinal. Vi kommer inte vara försiktiga eller rädda utan ta tag i det från start. Det kommer krävas mycket för att slå oss.

Framför allt har två av lagets P16-spelare varit med och tränat med A-laget under säsongen. Ture Sandberg, innermittfältaren i laget som också är kapten, har varit med en del i A-lagsverksamheten under sommaren. Även Noel Sernelius, som är ett år yngre, har varit med och känt på A-lagstempot. Samtidigt är det flera namn i truppen som har potential för att vara med om tampas om platserna i A-laget i framtiden.

  • I takt med att matcherna betytt mer för oss har vi velat ha med dessa spelare mer i träningen med vår grupp, säger Sandberg och fortsätter:
  • Jag är imponerad över kollen som A-laget har på oss sedan Rikard (Norling) kom. Sedan finns såklart Vedran (Vucicevic) där som varit i ungdomsverksamheten sedan tidigare som har en bra koll.

Hur ser du på kopplingen mellan ungdom och A-laget nu?

  • Jag har inte varit huvudtränare jättelänge men upplever generellt att bara intresset i att fråga hur det går och hur vi arbetar sker oftare nu. De gångerna man är uppe på A-lagets kontor och vänder är det alltid genuina frågor om hur det går för oss i stort och även för spelarna de haft hos sig, avslutar Sandberg.

IFK Norrköping-AIK, P16 Nationell Slutspel, Semifinal, 17:00, Platinumcars Arena

Annonser