IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 juni, 2020

IFK Norrköping värvar Sead Haksabanovic

IFK Norrköping och West Ham United har kommit överens om en permanent övergång för Sead Haksabanovic. ”Det är här jag trivs och det är här jag vill vara”, säger Sead Haksabanovic.

Sead Haksabanovic har varit utlånad till IFK Norrköping från West Ham United sedan januari 2019. Istället för att återvända till London den siste juni är det nu klart att Sead stannar i Norrköping efter att IFK och Premier League-klubben kommit överens om en permanent övergång.

– Det är här jag trivs och det är här jag vill vara. Det är skönt att den här dagen äntligen har kommit, säger Sead Haksabanovic, som skrivit på för fyra år.

 

– Vi har under en väldigt lång tid arbetat för dagen då vi hittat en permanent lösning till Sead skulle komma, säger manager Jens Gustafsson.

 

– Det är en stor dag för oss alla att vi har klarat av den här affären, som säkerligen är den största IFK någonsin gjort. En sådan affär hade vi inte gjort om vi inte suttit med en så högkalibrig spelare, som alla såg under slutet av förra säsongen. Det är en spelare med otroliga egenskaper som kan förändra matchbilder och lösa upp knutar, och vi är inte ens nära att nå hans fulla potential ännu, säger manager Jens Gustafsson.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt kommenterar övergången så här:

– På köpsidan är detta den största affären IFK Norrköping gjort, alla kategorier. De goda affärer vi gjort de senaste 4-5-åren har gett oss möjligheten att genomföra en sådan här affär. Det är svåra tider, men man kan inte välja vid vilket tillfälle man kan göra en sådan här typ av affär. Vi måste se det långsiktigt och vi tror att det här är en oerhört viktig värvning för våra supportrar, medlemmar, partners och staden Norrköping.

Annonser