IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 augusti, 2019

IFK Norrköping värvar Maic Sema

Norrköpingssonen Maic Sema återvänder hem och är klar för IFK Norrköping.

Maic Sema har skrivit på för IFK Norrköping. Mittfältaren kommer senast från GIF Sundsvall men kommer nu efter många år hem till Norrköping igen.

   –Det känns verkligen som rätt tajming att komma till IFK Norrköping. Nu får jag bära Norrköpings lag och det känns kul.

 

Beskriv dig själv som spelare?

   –Först och främst kommer jag hit för att visa mina kvaliteter på planen och sen också vara en stolt ambassadör för IFK Norrköping som förening – jag har alltid varit stolt över att bära upp Norrköping. Sen vill jag även vara en bra lagkamrat, mot de yngre spelarna, lagkamraterna och alltid vilja visa det bästa.

 

Vad har du byggt på dig för erfarenheter genom åren som fotbollsproffs i Sverige och i utlandet?

   –Självklart mina fotbollskunskaper men även mycket rutin. Jag har varit med ett tag nu och spelat med flera klubbar och många spelare. Jag har byggt på mig rutin, mentalitet och att alltid ha ett kollektivt driv som man behöver ha i ett lag. Det ska bli oerhört kul att få ta med sig det in i IFK Norrköping.

 

Vad kommer du in och bidrar med?

   –Jag kommer från säsong och har fortfarande tempot i mig. Mitt fokus är självklart att komma in i spelartruppen, lära känna grabbarna även om jag känner många sedan tidigare. Men komma in och hitta min plats med ambition att bidra direkt.

 

Hur ser du på IFK Norrköping idag?

   –Jag ser en utveckling självklart. Norrköping är en anrik förening men på senare tid har man tagit stora steg och verkligen blivit en storklubb. Mycket unga spelare har fått chansen och jag tror det är en väldigt bra miljö att utvecklas i. Det är väldigt duktiga tränare och spelare som får möjligheten att utvecklas i en bra omgivning – känslan är att man tagit stora steg och byggt upp ett väldigt bra lag.

 

Vad säger du om supportrarna?

   –Jag har ju mött IFK Norrköping många gånger och tycker att publiken är fantastisk. Det känns som att supportrarna ger bra energi och att trycket bara ökar. För mig är det magiskt. Publiken är viktig, den 12:e spelaren, det är supportrarna som ska ge den extra pushen. Dom är mycket viktiga, lika viktiga som spelarna på planen, säger Maic Sema.

 

Maic Sema

Född: 1988

Position: Mittfältare

Moderklubb: IF Sylvia

Tidigare klubbar: IFK Norrköping, IF Sylvia, Hammarby IF, FK Haugesund, MVV Maastricht, AEL Limasol, Örebro SK, NorthEast United, GIF Sundsvall

Aktuell: Som nyförvärv i IFK Norrköping

 

 

Annonser