IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 mars, 2019

IFK Norrköping värvar Egzon Binaku

”En snabb, offensiv kantspelare”

Den 23-årige yttern ansluter från Malmö FF.
Egzon startade sin karriär i IFK Åmål innan han 2014 lämnade för BK Häcken. Efter en fin allsvensk säsong 2017 blev han sedan klar för Malmö FF varifrån han nu värvas permanent till IFK Norrköping.
Totalt har det blivit 61 allsvenska matcher och 5 landskamper för Albanien samt erfarenheter från europaspel med både Häcken och Malmö FF.
-Vi har följt Egzon under en längre tid och när vi förstod att han var tillgänglig så gick vi verkligen hårt för att få honom att representera IFK Norrköping. Som jag sagt tidigare så är det viktigt att vi tar ansvar för resultaten både på kort och lång sikt och vi tycker att Egzon som spelartyp passar väl in i IFK för framtiden, säger manager Jens Gustafsson.

Vad är det för spelare vi får in?
-En väldigt snabb, offensiv kantspelare som är bra en mot en.

När är han tillgänglig för spel?
-Han kommer att bli spelbar nästkommande omgångar i Allsvenskan. Sedan, precis som med alla andra så har man behövt tid att anpassa sig och det kommer Egzon också att behöva. Inte för att han inte är igång utan för att han behöver lära känna IFK, kulturen i vad vi gör och inte gör här och sådana saker. Det är den anpassningstiden som egentligen alla behöver och det förväntar vi oss med Egzon också.

Är Egzon den sista pusselbiten in i truppen?
-Haha, ja. Nu hinner vi inte mer, avslutar Jens med ett högt skratt.

Annonser