24 februari, 2020

IFK Norrköping vann på Kopparvallen

Under måndagen reste IFK Norrköping till Kopparvallen för att träningsspela mot Åtvidabergs FF. IFK vann matchen och slutresultatet skrevs till 1-3.

IFK mönstrade en ung startelva men hade flertalet A-lagsspelare med i matchtruppen och investerade speltid i spelare som inte matchats så mycket hittills under försäsongen.

Det var IFK Norrköping som dominerade stora delar av matchen men det var faktiskt ÅFF som gjorde matchens första mål i den trettonde minuten. Provspelaren Yusuph Soka slängde sig i luften och mötte en hörna med vad som kan beskrivas som en konstspark.

Efter det var det IFK för nästan hela slanten matchen ut och under en period på åtta minuter avgjordes matchen när Kamraterna nätade tre gånger.

Det första målet satte Christopher Telo säkert med en straff i målvaktens högra hörn efter att Jonathan Gren blivit nedriven i straffområdet.

Mål nummer två kom till när kaptenen för dagen, Manasse Kusu, serverade Hadar Sundberg med en fin frispark. Sundberg mötte bollen med pannan och IFK var i ledningen.

1-3 sattes sedan av den provspelande nigerianen David Nnaji. Bollen skickades in i straffområdet från IFKs högerkant där både Nnaji och ÅFF-målvakten Plakalo siktade mot bollen. Plakalo missbedömde och bollen landade vid Nnajis fötter varpå han enkelt kunde rulla den i mål.

I halvtid byttes Christoffer Nyman, Filip Dagerstål och Ian Smith in i spel och efter en timme fick man sällskap av Alexander Fransson och Lucas Maas.

Efter bytena blev klasskillnaden ännu mer påtaglig och IFK dominerade den andra halvleken fullständigt. Det skapades mängder av chanser men bollen ville inte in. Närmast kom Christoffer Nyman som slog till med en stenhård projektil från straffområdeslinjen men bollen tog i målvaktens högra kryssribba och gick ut.

Kim Hellberg var nöjd med vad han fick se från sitt lag från sidlinjen.
– Framförallt är vi jättenöjda med den kollektivt starka insatsen och inställningen hos alla spelare. Även om det var en blandning mellan A-lag, U19 och Sylvia så visar samtliga spelare en fantastisk inställning till spelminuterna man får. Det var en jättebra match att spela för att våra spelare ska komma ännu längre in i säsongen.

Mål: 25′ Christopher Telo 1-1, 31′ Hadar Sundberg 1-2, 33′ David Nnaji 1-3.

IFK Norrköpings startelva: Julius Lindgren – Hadar Sundberg (46), Kevin Alvarez (70), Pontus Lindgren (ut 46, in 70), Christopher Telo – David Burubwa (61), Manasse Kusu, Fadel Youssif – Jonathan Gren (46), David Nnaji, Abdul Aziz (61).

Bänken: Ian Smith (46), Filip Dagerstål (46), Alexander Fransson (61), Lucas Maas (61), Christoffer Nyman (46).