22 mars, 2019

IFK Norrköping vann över Sarpsborg 08

IFK Norrköping vann under tisdagseftermiddagen över Sarpsborg 08 med 3-1. På grund av tekniska problem har nyheten inte kunnat publiceras förrän nu.

Sarpsborg startade matchen i ett enormt tempo med hög press från första sekund innan IFK Norrköping växte in i matchen och något orättvist tog ledningen efter en halvtimme när Jordan Larsson gjorde 1-0 framspelad av Johannes Vall.

2-0 kom tio minuter senare när Rasmus Lauritsen nickade in Sead Haksabanovic hörna.

-Generellt så tycker jag att både jag och laget inte är så bra under första 20 men efter vårt första mål biter vi oss in i matchen och tar över efter det, säger Jordan Larsson.
I den andra halvleken skapade IFK mest och utökade till 3-0 i minut 66 – återigen ett inspel från kanten och återigen Jordan Larsson som exekutor framför mål.
Sarpsborg reducerade sedan till 3-1 efter en frispark som ställde Isak Pettersson i IFKs mål.
-Det var en jättetuff och väldigt lärorik match för oss. Vi mötte ett lag som är enorma i sitt presspel och sin intensitet.
Vi växte in i matchen efter att vi insåg att Sarpsborg verkligen kommer ”köra på” mot oss, det var en tuff match i 90 minuter och vi lärde oss i 90 minuter, säger manager Jens Gustafsson.

-Det var ganska likt matchbilden mot Malmö FF där vi också kom in i det efter en halvtimme även om jag tycker att vi kontrollerade fler minuter i matchen mot Malmö.
Du har många alternativ till anfallsplatserna Jens…
-Vi har haft två anfallare nu som spelat kontinuerligt och presterat väldigt bra i Kalle och Jordan som presterat både i sina arbetsinsatser för lagets bästa och i målproduktion.
Vi har också ”Totte” som är på väg tillbaks, han är lite närmre än Simon Skrabb. Sedan har vi också jokern i Pontus Almqvist som vi kan kasta in och jag är bara nöjd över det, avslutar Jens.
Jordan Larsson har visat fin form och ser fram emot premiären i Helsingborg
-Det är alltid roligt att spela fotboll men det är klart att det är extra roligt när man gör mål, man tänker inte lika mycket och saker sker mer automatiskt. Det är jätteskönt att det har gått bra och att mina lagkamrater fortsätter att ge mig så fina passningar, jag hoppas att det fortsätter in i Allsvenskan också.

-Det är ju min hemstad men nu spelar jag för IFK Norrköping och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa laget att göra mål och vinna matchen.

IFK Norrköping – Sarpsborg 08 3-1 (2-0)
Mål, IFK: 1-0 (23) Jordan Larsson, 2-0 (36) Rasmus Lauritsen, 3-0 (66) Jordan Larsson
Startelvan: Isak Pettersson – Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen(73), Filip Dagerstål – Kevin Álvarez, Simon Thern, Sead Haksabanovic(78), Gudmundur Thorarinsson, Johannes Vall(78) – Kalle Holmberg(62), Jordan Larsson(69)

Avbytare: David Mitov Nilsson, Hadar Sundberg, Kasper Larsen(73), Buster Blosse, Andreas Blomqvist, Manasse Kusu(78), Alexander Jakobsen(78), Christoffer Nyman(62), Pontus Almqvist(69)