IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 april, 2021

IFK Norrköping vann i det allsvenska genrepet

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen till 97%, vi kanske hade velat göra lite fler mål men 2-0 är bra och vi är solida, summerar Oscar Jansson.

Redan efter två minuters spel satte Samuel Adegbenro ledningsmålet för IFK Norrköping. Viktor Agardius klev upp i planen och vann bollen som letade sig fram till Samuel som kallt vände bort AFC-försvaret och satte bollen i Joshua Wicks bortre gavel.

IFK Norrköping försökte spela fotboll med en hög press och intensivt anfallsspel mot ett AFC Eskilstuna som försvarade med i princip hela laget och i stället satsade på omställningar.

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen till 97%, vi kanske hade velat göra lite fler mål men 2-0 är bra och vi är solida, summerar Oscar Jansson.

Matchens andra mål gjordes av Carl Björk som mötte Jonathan Levis fina inlägg med pannan i matchminut 38.

Den andra halvleken var något mindre välspelad än den första och bjöd på många och hårda dueller. Ett stort antal byten i båda lagen gjorde också sitt.

AFC Eskilstunas farligaste läge i matchen kom efter en dryg timmes spel där Oscar Jansson först gjorde en fin räddning på ett skott utifrån och Theo Rask följde upp med att uppoffrande kasta sig in och täcka nästa avslut som kom på returen.

Närmast ytterligare ett IFK-mål var inhopparna Maic Sema och Darrel Kamdem Tibell där den förstnämnde var så när att frispela den andre till ett öppet mål på tilläggstid.

Här näst väntar IK Sirius i premiären av Allsvenskan om en vecka.

– Vi är sugna på premiär och vill vinna alla matcher. Vi kommer gå ut med inställningen att vi ska få resultatet med oss och om vi kan spela som vi gjort nu i två matcher så är det jättebra men det viktigaste är att vinna, säger Jansson om den stundande premiären.

Matchfakta
AFC Eskilstuna – IFK Norrköping 0–2 (0–2)
Träningsmatch
Tunavallen

Mål: 0–1 (2) Samuel Adegbenro (pass Viktor Agardius), 0–2 (38) Carl Björk (Jonathan Levi)
Varningar: IFK: (47) Alexander Fransson, (64) Henrik Castegren. Publik: –
IFK-laget: 1. Oscar Jansson (mv) – 6. Linus Wahlqvist (K) (76), 4. Marco Lund (76), 16. Viktor Agardius (56) – 13. Abdulrazak Ishaq (76), 7. Alexander Fransson (76), 2. Henrik Castegren, 14. Egzon Binaku (76) – 10. Jonathan Levi (76), 15. Carl Björk (88), 9. Samuel Adegbenro (76).
Avbytare: 29. Julius Lindgren (mv), 3. Darrel Kamdem Tibell (88), 11. Isak Ellbring (76), 17. Theo Rask (56), 18. Emanuel Chabo (76), 20. Kevin Álvarez (76), 21. Dino Salihovic (76), 22. Manasse Kusu (76), 23. Maic Sema (76), 28. Oliver Stefánsson (76).

Annonser