IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 januari, 2022

IFK Norrköping utnämnd till årets Unicoachklubb 2021

Samtliga 31 deltagande klubbar i Unicoachnätverket har fått sin verksamhet certifierad. IFK Norrköping är en av tio klubbar som fått maximala fem stjärnor. Samtidigt blir föreningen också utnämnt till årets Unicoachklubb 2021.

IFK Norrköping blir utnämnd till “Årets unicoachlag” för 2021. Anledningen är att föreningen är en femstjärnig akademi som fortsätter att öka i certifieringen samtidigt som det var fyra debutanter i A-laget som som kom från akademin under året, P16-laget tog sig till final i P16-serien och IFK kvalificerade sig till P19 Allsvenskan. Utöver de sportsliga framgångarna arrangerade IFK Norrköping SEF Trophy på ett föredömligt sätt.

  • Det här var en härlig överraskning som gör mig stolt och glad över arbetet som vi lägger ner inom akademin. Detta är ett kvitto på att vi tänker rätt i jobbet vi gör i den dagliga verksamheten och att vi har människor i föreningen som vill utveckla både sig själv, lagen och spelarna individuellt. Vi har jobbat med vår akademi långsiktigt och tagit kliv i utvecklingen under många år och är väldigt måna om att fortsätta vår vidareutveckling med ny kunskap och kompetens, säger IFK Norrköpings akademichef Tony Martinsson.

Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Samtliga föreningars ungdomsverksamhet genomlyses och poängsätts i syfte att utveckla svensk elitfotboll. Det är SEF:s föreningsutvecklare Thomas Lyth, Thomas Westerberg, Hans Lindbom, Lars Jacobsson, Lasse Eriksson och Stefan Lundin som besöker klubbarna och klubbarnas ansvarige för ungdomsakademi eller motsvarande. Syftet med certifieringen av klubbarna är bland annat att kvalitetssäkra klubbarnas arbete med spelarutbildning, att identifiera klubbarnas egna utvecklingsområden samt att framhålla vikten av ledarutbildning. IFK Norrköping är en av tio klubbar som fått maximala fem stjärnor.

  • Alla ledare i akademin gör ett otroligt bra jobb som gör att vi kan bedriva en verksamhet för barnen och ungdomarna på en väldigt hög nivå, vilket gör att spelarna har alla möjligheter att kunna maximera sin potential att bli så bra som möjligt, säger Tony Martinsson.

Det här är det sista året med den här certifieringen. 2022 innebär förändringar inom många områden. Ett gäller besöken hos klubbarna, som kommer att göras under säsongen och ske vartannat år. Det kommer också att läggas in fler moment i certifieringen och det kommer att krävas mer för att få maximala antalet stjärnor. Allt för att ytterligare kvalitetssäkra svensk spelar- och ledarutbildning.

  • Vi har tagit ett par pinnhål till i vår akademi och ser med tillförsikt framemot den nya certifieringsmodellen som införs, avslutar Martinsson.

Annonser