IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 september, 2020

IFK Norrköping startar upp flickverksamhet

IFK Norrköping startar till hösten upp en flickverksamhet i föreningen. “Detta är ett naturligt steg i vår ambition att skapa så bra förutsättningar som möjligt för både pojkar och flickor i Norrköping som vill satsa på fotbollen”, säger klubbdirektör Jens Magnusson.

Sedan tidigare finns ett seniorlag i spel i damernas division 1-serie, och nu satsar IFK Norrköping på att bygga upp en ungdoms- och akademiverksamhet på flicksidan precis som på pojksidan. Målet är att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för flickor i Norrköping och på sikt fostra sina egna spelare till representationslaget.

  • Detta är ett naturligt steg i vår ambition att skapa så bra förutsättningar som möjligt för både pojkar och flickor i Norrköping som vill satsa på fotbollen. Det är också vår fulla övertygelse om att det kommer att vara en avgörande framgångsfaktor för att vi ska uppnå vår ambition att på sikt bli ett lag som tillhör elitfotbollen även på damsidan. Vår etablering på Himmelstalund har möjliggjort att vi äntligen kan ta detta steget, säger IFK Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson.

Ansvariga för uppstarten av verksamheten för de yngsta flickorna kommer att vara föreningens akademichef Tony Martinsson tillsammans med damlagets tränare Anna Eriksson. Träningarna kommer till en början att, bland andra, ledas av spelare från IFK Norrköpings damlag.

  • IFK Norrköping ska kunna vara en förening för alla som brinner för fotboll, och de bästa ambassadörerna för verksamheten är de som redan är i den. Under camperna som ungdom har anordnat under året har våra damspelare visat fantastiska ledaregenskaper och de blir en naturlig länk in i föreningen, säger Anna Eriksson.

Träningarna kommer att starta under november månad och de riktar sig inledningsvis mot flickor födda 2014 och 2015. Om det finns intresse även för andra årskullar kan det bli aktuellt att starta upp träningar för dem också.

  • Det är med stor glädje vi äntligen kan starta upp flickverksamhet igen. Nu när vi har fått fina förutsättningar på Himmelstalund så hoppas vi att det även på flicksidan kommer mynna ut i stort antal intresserade flickor som vill börja spela i IFK Norrköping, säger Tony Martinsson.

IFK Norrköping kallar till informationsmöte

För att informera om flicksatsningen och undersöka intresset för de olika åldersgrupperna kallar IFK Norrköping härmed till ett informationsmöte den 15/9 kl 18.00 på Östgötaporten. Mötet kommer att hållas på våning 4 i restaurangdelen och entré sker via entré 1.

Vänligen svara på svarsformuläret senast 13/9 så att vi kan uppskatta antalet som kommer på kvällen. Vi kommer självklart att förhålla oss till myndigheters rekommendationer gällande lokaler mm med respekt för rådande situation med covid-19. Med anledning av situationen välkomnar vi bara föräldrar till mötet, och max en förälder per barn.

Föräldrar till flickor i alla åldrar är välkomna till mötet – inte bara till de som är födda 2014-2015! 

I senaste avsnittet av IFK Norrköpings podcast Framåt Kamrater gästar IFK dams tränare Anna Eriksson och målvakt Sofia Hjern – där diskuteras flicksatsningen och mycket annat. Podden finns överallt där det finns poddar! 

Klicka här för att komma till svarsformuläret! 

Annonser