IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 september, 2022

Uppdaterad: IFK Norrköping startar F17-Elitlag

IFK Norrköping tar nu nästa steg för att utveckla föreningen och flickfotbollen i Östergötland och startar ett elitsatsande flickor17-lag. Har du ambition och vill satsa på fotbollen? Välkommen på provträning!

Uppdatering 22 september: Det är mycket glädjande att det finns ett stort intresse för provträningarna. Många är redan anmälda och det finns inte många platser kvar. IFK Norrköping har satt sista anmälningsdag till måndagen den 26 september – se till att anmäla dig innan dess!  

I takt med att IFK Norrköpings damlag utvecklas raskt – och numera är ett topplag i elitettan, damernas andradivision – så vill föreningen fortsätta att utöka verksamheten på damsidan. Nästa satsning i den riktningen är alltså ett F17 lag för tjejer som vill satsa på fotbollen. Laget kommer, precis som akademilagen på herrsidan, fungera som en instegs-lag till seniorfotbollen och förhoppningsvis utveckla unga talanger till färdiga seniorspelare. Vi vill nu hitta dig som är i åldern 15-17 och är redo att ta nästa steg mot elitfotbollen!

  • Det känns jättebra att äntligen ta nästa steg i utvecklandet av flickfotbollen i Östergötland och vår egen förening. På sikt är jag säker på att det kommer innebära en stor utveckling av hela verksamheten på damsidan med fler talanger som får rätt träning och förutsättningar för att bli seniorspelare på elitnivå. Det kommer gynna vårt damlag, men också damfotbollen i Östergötland generellt, säger Tor-Arne Fredheim, IFK Norrköpings manager, och uppmanar tjejer med elitambition att komma på provträningarna.

Välkommen på provträning!

Lördag den 29 oktober till och med måndag 31 oktober kommer det att anordnas ett antal aktiviteter, däribland provträningar och matchspel, för tjejer som är intresserade av att spela i det nystartade F17-laget. Syftet är att ge unga talanger chansen att uppleva hur det är att vara elitspelare i IFK Norrköpings seniorverksamhet, samt också ges möjligheten att tränas av Tor-Arne Fredheim och staben som till vardags tränar IFK:s damlag. Nedan finns ett detaljerat schema för dagarna. 

Vi ser helst att du som deltar är född 2006 eller senare och har ett seriöst intresse av att satsa på fotbollen. Stämmer den beskrivningen in på dig? Kontakta Tor-Arne Fredheim på:

tor-arne.fredheim@ifknorrkoping.se

0768 11 68 00

Schema

Lördag 29/10

  • 8:30: Samling på Platinumcars Arena
  • 9:00 – 10:30: Träning inne på arenan
  • Lunch
  • Matchgenomgång inför IFK – Bergdalen 
  • 15.00: Vi tittar på IFK Norrköping – Bergdalen på Platinumcars Arena.

Söndag 30/10

  • 12:00 – 14:00: Matchspel

Måndag 31/10

  • 14:00: Anders Borg, som jobbar för gymnasieprogrammet NIU, informerar om hur du kan kombinera gymnasieskola och elitfotboll
  • 16:30 – 18:00: Träning tillsammans med damlaget
  • 19:00: Vi tittar på IFK Norrköping (herr) – Djurgårdens IF på Platinumcars Arena.

Annonser