IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 mars, 2022

IFK Norrköping söker sportchef

Skulle du brinna för att leda framtida byggandet av en Sveriges ledande och mest anrika fotbollsföreningar? IFK Norrköping grundades 1897 och är med bland annat 80 allsvenska säsonger och 13 SM-guld en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsföreningar. IFK Norrköpings damlag spelar 2022 i Elitettan och en större satsning görs för att nå allsvenskan. Vi söker nu en driven och genuint engagerad sportchef att vara med och skriva nya kapitel för IFK Norrköping och ta klubben till nya nivåer på dam- och herrsidan. IFK Norrköping har en framgångsrik strategi för att utveckla spelare och där utgör klubbens akademi en grundpelare i arbetet.

Som sportchef för IFK Norrköping kommer du ha ett helhetsansvar för sportverksamheten i IFK Norrköping. IFK Norrköping har en stark tradition av att utveckla ledare och spelare från grunden samtidigt som klubben siktar på att vara ledande inom elitfotboll. Sportchefens roll blir att lägga upp den långsiktiga strategin för elitfotbollsverksamheten, utveckla IFK Norrköpings fotbollsakademi och samtidigt leda elitverksamhetens verksamhet rent sportsligt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Placering är Norrköping. Sportchefen ligger organisatorisk under IFK Norrköpings klubbdirektör även om det rent sportsliga ansvaret kommer ligga på sportchefen direkt. I herrverksamheten finns en huvudtränare underställd Sportchefen medan damverksamheten har en manager och Akademiverksamheten en Akademichef.

Som Sportchef i IFK Norrköping är du ansvarig för organisation och ekonomi över hela den sportliga verksamheten, vilket bla innefattar tränare, ledare, koordinatorer, föreningens scoutingorganisation, medicinska organisation etc. Du har också ett särskilt ansvar för spelartruppen på herrsidan.

Din profil som sportchef:

 • Hög sportslig kompetens från elitfotbollsverksamhet
 • Erfarenhet av att hantera avtalsfrågor / förhandlingar inom elitidrott
 • Kompetens kring aktuella regelverk på området
 • Ekonomisk kompetens, erfarenhet av att arbeta med budgetansvar
 • God förmåga att planera och arbeta strategiskt
 • En god människokännare med värderingsstyrt ledarskap och med förmågan att läsa av individer och grupper för att skapa energi, glädje och engagemang och arbeta strategiskt.
 • Arbetssätt som är strukturerat och systematiskt
 • God förmåga att kommunicera både i tal och skrift
 • Bra samarbetsförmåga med alla delar av föreningens övriga verksamheter.
 • Du är stresstålig, flexibel och driven som tycker om att arbeta mot högt uppsatta mål och strävar efter ständiga resultatförbättringar
 • Lokal förankring eller tidigare anknytning till IFK Norrköping är meriterande.

Sist men inte minst behöver du ett stort genuint varmt hjärta för IFK Norrköping och staden och dela föreningens sportsliga strategi samt ett brinnande engagemang att vilja vidareutveckla klubben till nästa nivå.

Ansökan och frågor

Du skickar in din ansökan med cv och personligt brev till ansok@ifknorrkoping.se senast den 30:e april. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Frågor kring tjänsten besvaras av Michael Sturehed Klubbdirektör IFK Norrköping, michael.sturehed@ifknorrkoping.se, tel 073-546 24 29.

Om IFK Norrköping:

IFK Norrköping är en av Sveriges mest anrika och framgångsrika fotbollsklubbar. Klubben bildades den 29 maj 1897. Under åren har vi vunnit 13 SM-guld och 6 cup-guld. I klubben finns även en fyrstjärnig fotbollsakademi, framgångsrik damverksamhet, och en växande ungdomsverksamhet med cirka 500 aktiva barn och ungdomar.

Bland de senaste årens framgångar märks bland annat: SM-Guld 2015, Lilla silvret 2016, Stora silvret 2018, Kval till Champions League 2016, Kval till Europa League 2017, 2019. IFK Norrköpings damlag spelar 2022 i Elitettan och en större satsning görs för att nå allsvenskan.

IFK Norrköping äger sin arena Platinumcars arena och erbjuder konferens, restaurang och tränings/friskvårdsmöjligheter i egen regi. Vi är djupt engagerade i staden och samhället vi verkar i, inte minst genom olika CSR-projekt.

Annonser