IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 maj, 2022

IFK Norrköping skriver kontrakt med Wilma Leidhammar till 2024

Wilma Leidhammar, 18, ansluter till IFK Norrköping från division 1-klubben BK Astrio. Forwarden gjorde sexton mål förra säsongen och har även startat vårsäsongen starkt med tio mål. Nu väntar nya utmaningar med IFK i Elitettan.

Den 18-årige forwarden (19 år den 16:e juni) kommer från Halmstad och började spela fotboll när hon var fyra år i Alets IK (Janne Anderssons moderklubb). När hon var drygt 12 år tog hon klivet till Astrio, där hon spelat sedan dess, och tagit klivet upp till A-laget i division 1. Under de senaste säsongerna har hon varit en av de främsta målskyttarna både i laget och serien.  Nu står det  dock klart att hon tar nästa steg i utvecklingen, och därmed ett steg uppåt i seriesystemet, genom att skriva på ett kontrakt med IFK Norrköping som sträcker sig till 2024.

  • Jag skulle säga att jag är en ganska fysisk anfallare som både gillar att få bollen på fötterna, men också i djupled, svarar Leidhammar och ler på frågan hur hon är som spelare.

På meritlistan finns även ett par landskamper på F17-nivå med Pia Sundhage och Per Lagerström i spetsen.

  • Halland är inte med på något riksläger så jag blev uttagen på ett annat läger för de regionerna som inte var med på det. Jag kom vidare där ifrån till ett landslagsläger och vidare till en turnering i Slovenien, berättar hon.

Under våren har hon spelat i Astrio men har sedan tidigare haft kontakt med IFK Norrköping. Hon tar studenten nu i sommar och därför passade det bra att gå klart skolan innan hon snart tar flyttlasset till Norrköping.

  • Jag var här i vintras och tränade och trivdes både med laget och med tränarna. Sen har jag förstått att det är en hårt satsande klubb med höga ambitioner som passar mina egna mål. De ligger högre upp och jag hoppas att jag kan bidra till att nå både IFK:s mål och mina mål. Jag känner att jag kan utvecklas här och vara på en nivå där jag får speltid men där det också är bra kvalitet i och runt föreningen.

Vad har du för personliga målsättningar? 

  • Att bli så bra som möjligt. Kortsiktigt just nu är det att komma in i laget och långsiktigt vill jag ta klivet upp till Allsvenskan.

Vad har du för bild av IFK Norrköping?

  • En väldigt bra bild. Det är en förening som verkligen vill framåt. Det är viktigt att spelarna och ledarna inte är nöjda nu utan att man vill fortsätta uppåt.

Managern Tor-Arne Fredheim säger så här om nyförvärvet:

  • Wilma är en ung och talangfull spelare som kommer tillföra till vår trupp på direkten och har kvaliteter för att kunna bli hur bra som helst. Vi är väldigt glada över att hon valde IFK Norrköping och vi ska utvecklas och bli bättre tillsammans.

Varmt välkommen till IFK Norrköping Wilma! 

Annonser