IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 oktober, 2022

IFK Norrköping skriver kontrakt med Viktoria Veber

IFK Norrköping skriver fyraårskontrakt med Viktoria Veber som går i kraft 1 januari 2023. “Det känns oerhört bra faktiskt.” , säger Viktoria om att få spela för laget i hennes hjärta.

Den sjuttonåriga mittfältaren Viktoria Veber är uppväxt i Norrköping med Lindö FF som moderklubb. Veber kommer senast från just moderklubben som slutade fyra i Division 2 Nordöstra Götaland. Viktoria har under året tränat med IFK Norrköpings damlag för att testa på nivån och är mycket glad över att ha skrivit på sitt fyraårskontrakt.

  • Det känns oerhört bra faktiskt. Alla i laget har varit väldigt omhändertagande om mig och snälla.

Viktoria är en teknisk mittfältare som gillar att ha bollen nära sig och har blicken för att snabbt läsa spelet. En spelfördelare som helst tittar framåt för att hitta forwards på språng. Kvaliteter som syns, även när hon tränar med IFK. Huvudtränare Tor-Arne Fredheim har imponerats av den unga mittfältaren:

  • Viktoria har en fantastisk spelförståelse och teknik. En modern och framtida spelare.

Veber fyller i hur det har varit att träna med damlaget.

  • Det har varit kul och riktigt tufft att träna med tjejerna här. Det är stor skillnad att gå från ett lag i division 2 till ett lag i Elitettan, samtidigt är det lärorikt.
  • Det är ett sammansvetsat lag där alla är duktiga och vill nå högt. Jätteduktiga tjejer som man ser upp till, man vill upp till deras nivå.

Vad är din målsättning här hos oss?

  • Framförallt att bygga upp min fysiska dimension och senare i framtiden konkurrera om en plats i startelvan. Först och främst är fokuset på att bygga denna styrka och sen utmana de andra i laget som håller en högre nivå.

Viktoria har tidigare tränat med Linköping FC i Damallsvenskan men väljer att ta steget till IFK Norrköping.

  • Jag har ju tränat med IFK nu ett tag och var med på resan med resten av laget till västkusten som var väldigt rolig. Jag väljer IFK Norrköping för att jag bor i stan och för att IFK är laget i hjärtat då jag och pappa har gått på matcher sedan jag var liten.

IFK Norrköping välkomnar Viktoria och ser fram emot att se henne i de vita och blåa färgerna.

Annonser