IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

16 oktober, 2022

IFK Norrköping skriver kontrakt med Stina Dahl Forslund

IFK Norrköping skriver ett fyraårskontrakt med anfallaren Stina Dahl Forslund som går i kraft 1 januari 2023. Anfallaren kommer senast från Smedby AIS som slutade tvåa i division 1 södra svealand. “Det känns jättebra och jag ser verkligen fram emot att se hur mycket jag kan utvecklas här.”, säger Stina om kontraktet.

16-åringen som är uppväxt i Jursla och startade fotbollsbanan i Åby IF har under året tränat med IFK Norrköpings damlag samtidigt som hon tränat och spelat med Smedby AIS i Division 1 södra Svealand. Smedby hamnade på en andraplats i sin serie och Stina hann med att göra åtta mål på sina sjutton matcher. Dahl Forslund berättar om sina känslor efter att precis skrivit på kontraktet.

  • Det känns jättebra och jag ser verkligen fram emot att se hur mycket jag kan utvecklas här. Jag har ju tränat med laget en del under året och känner redan där att jag blir bättre, så det ska bli kul att se var det tar vägen när det blir mer långvarigt och intensivt.

Hur har det varit att träna med IFK:s damlag under året?

  • Det har varit nyttigt att få känna på den här höga nivån innan jag tog steget fullt ut.
  • Laget är väldigt positivt och alla vill mycket med sin fotboll. Det är ett lag som har stora ambitioner och som vill jobba tillsammans för att lyckas och nå så långt de kan.

Vad har du för målsättning här i IFK?

  • Min målsättning är att ta en plats i startelvan, kanske inte redan nu men i framtiden. I början av 2023 så hoppas jag att få spela lite och utvecklas så mycket som möjligt.

Huvudtränare Tor-Arne Fredheim har följande att säga om den unga talangen:

  • Stina är väldigt mogen för sin ålder och har kommit långt fysiskt. Hon hänger med i vårat tempo vilket är ett tecken på hennes spelintelligens och fotbollskunnande, ett stort framtidslöfte som kommer göra stor nytta för föreningen.
  • Det är extra kul att Stina är från stan. Det är här vi i första hand scoutar när vi vill utveckla truppen.

Serien är färdigspelad för Stina och Smedby men än är inte hennes egen tävlingssäsong över. Tidigare idag så reste anfallaren ner till Portugal med Sveriges F16 lag för EM-kval. Motståndarna heter Portugal, Nederländerna och Skottland.

  • Vi har bra chanser att gå vidare till EM. Nederländerna är bra och de har vunnit mot oss tidigare, den matchen spelade jag inte och har heller inte spelat mot något av de andra lagen så det ska bli kul att möta nytt motstånd.
  • Jag är hittills inte helt nöjd med resultaten i landslaget för egen del, jag skapar en del lägen men jag vill vara mer av en målgörare i laget då jag bara gjort ett mål på mina sju matcher.

IFK Norrköping välkomnar Stina och önskar henne och F16 stort lycka till nere i Portugal.

Annonser