IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 oktober, 2019

IFK Norrköping skriver kontrakt med Kristoffer Khazeni

24-åringen värvades av IF Sylvia inför 2019 och under året har Kristoffer allt mer börjat träna med IFK Norrköpings A-trupp.

Nu väljer alltså manager Jens Gustafsson att skriva ett kontrakt över två år med Kristoffer Khazeni.

– Detta har möjliggjorts via hårt arbete av Sylvia och Sportchefen Adnan Ergül. Vidare har Marcus Falk Olander gjort ett strålande arbete för att förbättra Kristoffers fysik som gör det möjligt att han kan mäta sig hos IFK Norrköping, säger Jens Gustafsson.

 

Mittfältarens resa till elitfotbollen har inte varit spikrak. Efter flera klubbyten kom Khazeni till Stocksund där resan mot eliten startades. 2018 blev han framröstad till årets mittfältare i division två och efter det lämnade han Stockholm för Norrköping och Sylvia.

– Ambitionen sen jag kom har alltid varit att nå IFK Norrköping men jag trodde inte det skulle gå så snabbt med tanke på att jag har haft lite skador under året. Det kom verkligen som en överraskning men det känns superkul.

 

Det finns väldigt många klubbar i Stockholm, varför valde du att komma till Norrköping?

-Det kändes rätt när jag kom hit, Sylvia har en väldigt familjär känsla och det är viktigt för mig. Det fanns också väldigt bra möjligheter för mig med tanke på samarbetet mellan IFK Norrköping och Sylvia. När de var intresserade av mig var det bara att köra.

 

Vad har du får målsättning och ambitioner med det nya kontraktet?

– Min målsättning är att utvecklas och bli bättre för varje passning jag slår, sen får vi se. Jag kommer vara ödmjuk och jobba hårt sen om de väljer att spela mig så kommer jag tycka att det är superkul. Såklart är målet att spela allsvensk fotboll men sen så inser jag att det kommer bli tufft, men jag kommer jobba stenhårt för det.

 

Manager Jens Gustafsson fortsätter.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda Kristoffer denna möjlighet. Det är sällan nu för tiden att denna typ av spelarkarriär når elitfotbollen. Men i Kristoffer ser vi en exceptionell spelare och med de egenskaperna vill vi nu ge honom chansen att lyckas inom eliten.

Annonser