IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 mars, 2022

IFK Norrköping säljer Samuel Adegbenro

IFK Norrköping säljer Samuel Adegbenro till en kinesisk klubb.  

Samuel Adegbenro kom till IFK Norrköping från norska Rosenborg i början av 2021. Nigerianen hade en stark säsong och hans 17 mål i Allsvenskan gav skytteligaseger.

Nu står det klart att det inte blir mer än en säsong i IFK Norrköping. Föreningen har nått en överenskommelse med en klubb i Kina.

  • Vi har fått ett bud som vi kan acceptera efter förhandling mellan inblandade parter och där vi har säkerställt ett mycket bra netto till klubben. Det här blir den bästa lösningen för alla parter där Samuel uttryckt en stark önskan om att lämna, samtidigt som IFK ställt höga krav på villkoren för att gå med på det, säger ordförande Sakarias Mårdh.

26-åringen har nu lämnat Norrköping för att resa till sin nya klubb, som kommer att göra övergången officiell när det kinesiska transferfönstret öppnar i mitten av mars.

  • Att Samuel skulle lämna klubben för rätt netto i vinter är något som vi har varit medvetna om sedan länge. Under förutsättning att vi inte drabbas av skador på våra offensiva positioner har vi etablerade spelare som gör oss slagkraftiga, och även lovande spelare som behöver speltid för att utvecklas. Arbetet med att sätta samman ett lag som utmanar i toppen av tabellen 2022 fortsätter och har pågått sedan en lång tid tillbaka, säger sportgruppens Patrik Jönsson

IFK Norrköping tackar Samuel och önskar honom lycka till i framtiden.

Annonser