IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 november, 2020

IFK Norrköping presenterar Stjärnblå Jul

IFK Norrköping startar initiativet Stjärnblå Jul i samarbete med våra huvudpartners Holmen och Lundbergs Fastigheter. Tillsammans vill vi förgylla julen för barn och familjer i Norrköping som lever i ekonomisk utsatthet. Detta ska göras genom att Stadsmissionen och Svenska Kyrkan i Norrköping ger ekonomiskt utsatta familjer vit-blå julklappar som IFK Norrköping, klubbens samarbetspartners och supportrar varit med och bidragit till.
  • Över 20 000 barn i Östergötland lever i ekonomisk utsatthet och för många är missbruk, våld, psykisk ohälsa eller fattigdom en del av vardagen. Vi har nu börjat etableringen av Stadsmissionen i Norrköping för att hjälpa människor i utsatta livssituationer till ett bättre liv. Vi är mycket glada över vårt samarbete med IFK Norrköping och Stjärnblå jul. Tillsammans kan vi göra stor skillnad. De gåvor som samlas in kommer att glädja många människor och göra julen värd att minnas för fler i vår stad, säger Sanna Detlefsen, direktor Stadsmissionen i Norrköping.

IFK Norrköping ska vara mer än bara fotboll, menar IFK Norrköpings marknadschef Robin Bornehav.

  • Vi vill bidra till att skapa en laganda som sträcker sig långt utanför fotbollsplanen och i hela samhället. För oss är människan det viktiga, och där vill vi ta ansvar. Med stark vilja och gemensam kraft kan vi tillsammans göra skillnad. Genom Stjärnblå Jul med Stadsmissionen i Norrköping och Svenska Kyrkan hoppas vi kunna samla in gåvor som kan skänka glädje och en minnesvärd jul åt de personer som lever i ekonomisk utsatthet.
  • Svenska Kyrkan och IFK Norrköping har sedan länge haft ett samarbete där vi tillsammans har arbetat för att stärka samhället och för att bidra till ett gott liv för alla i Norrköping. Svenska Kyrkan har många IFK Norrköping-supportrar och är väldigt glada över initiativet Stjärnblå Jul. Vi vet att IFK-gåvorna kommer att komma i rätt händer och ge många glädje i jul, säger Anna-Karin Östling, diakon Svenska Kyrkan i Norrköping.

Så kan du bidra till en Stjärnblå Jul!

Vi välkomnar både företag och privatpersoner att bli en del av Stjärnblå Jul. På ifkshop.se finns två olika paket du kan köpa, och i varje Stjärnblå julklapp som köps kommer IFK Norrköping lägga till en julklapp. Samtliga julklappar kommer IFK Norrköping att överlämna till Stadsmissionen Norrköping och Svenska Kyrkan i Norrköping som ger klapparna till barn och familjer i ekonomisk utsatthet i Norrköping. Alla som bidrar till intitativet kommer att få en digital hälsning från Alexander Fransson i samband med att julklapparna har levererats till samarbetsorganisationerna.

  • Vill du bidra direkt till Stadsmissionen i Norrköpings arbete kan du swisha valfritt belopp till 900 69 25, märk gåvan med ”Stjärnblå Jul” – 400 kr räcker till exempel till en matkasse för en barnfamilj.  Du kan också skänka en julklapp till människor i utsatta livssituationer. Läs mer här.
  • Vill du bidra direkt till Svenska Kyrkans arbete kan du hjälpa de att fylla jullådor via Borgs församling. Om du inte har möjlighet att fylla en jullåda kan du istället swisha en valfri summa till 123 195 03 10. Märk betalningen med texten ”Stjärnblå Jul”. Läs mer här.

Köp en Stjärnblå Julklapp här!

 

Annonser