IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 april, 2023

IFK Norrköping på besök på Bravikens pappersbruk

Samarbetet mellan Holmen och IFK Norrköping har på senare år utvecklats från exponering till att mer fokusera på gemensamma värderingar och att göra varandra bättre. Den 14 april blev därför IFK Norrköping inbjudna till Holmens pappersbruk i Braviken för att få mer kunskap om vad som finns bakom loggan på matchtröjan – och på så sätt fortsätta öka stoltheten över samarbetet.

Det är många år som Holmens logga funnits med på spelarnas matchdräkter. Med över 50 år av samarbete är det ett av Sveriges mest anrika partnerskap. Det finns en stolthet i detta – både från IFK:s och Holmens sida.

  • Vi är väldigt glada över att Holmen är med på vår resa framåt och att vi hittat en samarbetsform som inte bara handlar om framgången på fotbollsplanen utan också på mjuka värden runt omkring, säger IFK Norrköpings klubbdirektör Michael Sturehed.

För många av de nya spelarna i IFK:s representationslag var innebörden av samarbetet tidigare inte helt välkänt. Det var en av anledningarna till att Holmen bjöd in IFK Norrköping till pappersbruket i Braviken för att berätta om sin verksamhet och hur de ser på partnerskapet med föreningen.

  • För oss är det viktigt att visa våra partners vad Holmen som bolag står för och hur vi tillsammans verkligen bidrar till en hållbar framtid, säger André Skagervik, Marketing & Communications Director på Holmen Paper och fortsätter:
  • Värderingsarbetet är otroligt viktigt i allt detta, inte minst när det gäller vårt engagemang i de samhällen där vi verkar. Och det är här partnerskapet med IFK kommer in i bilden.

Det blev en intensiv agenda som följde när spelarbussen anlände vid lunch den 14 april. Spelare och anställda från IFK Norrköping fick en genomgång av Holmen och Holmen Papers verksamhet, företagets hållbarhetshistoria samt målsättningen med samarbetet och hur de ser på sponsringsarbetet i framtiden.

Sportchefen Tony Martinsson konstaterade med ett leende att samarbetet var minst lika gammalt som honom samtidigt som herrlagets tränare Glen Riddersholm pekade på partnerskapets positiva delar.

  • IFK och Holmen kan verkligen dra nytta av varandras kunskaper och erfarenheter, särskilt inom ledarskap och ledarutveckling, menade han.

Lars ”Ludde” Lundin, CEO på Holmen Paper, instämde helt och fullt.

  • Vi säljer inte mer papper för att vi sponsrar klubbar som IFK Norrköping. Vårt syfte är så mycket större, och det handlar om att göra varandra bättre. Att vi genom att engagera oss i lokala organisationer och föreningar kan sprida kunskap om vilka vi är, motverka felaktiga uppfattningar om skogs- och pappersindustrin. Men kanske ännu mer att hjälpa varandra att bli bättre, genom att dra nytta av våra olika kompetenser, till exempel inom ledarskap och inkludering, konstaterade han.

För de flesta spelarna var det första gången de fick se en pappersmaskin på nära håll och det var många ögonbryn som höjdes när de fick höra hur mycket papper som tillverkas under en dag i Braviken – och att Holmen använder träden till att göra sågade trävaror. Flera spelare visste varken om att det är det som blir över från en produktion av trävaror som används för att göra papper och förpackningskartonger eller att Holmen planterar tre trädplantor för varje träd som skördas.

Det var ett väldigt uppskattat besök som gav spelare och ledare både insikter och en ökad stolthet över samarbetet.

 

Annonser