IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 juni, 2020

IFK Norrköping om läget just nu

Förra fredagen kom det efterlängtade beskedet, Allsvenskan startar den 14 juni. Det är självklart något som IFK Norrköping välkomnar samtidigt som vi är fullt medvetna om att det måste ske på ett ansvarsfullt sätt.

Till att börja med utan publik även om vi självklart hoppas att kunna välkomna alla tillbaka till sin favoritplats på Östgötaporten igen så snart som möjligt. IFK Norrköping har sedan flera år ett fantastiskt stöd i form av flera tusen säsongskortsinnehavare. Efter att vi förra veckan kommunicerat information kring vad som gäller avseende dessa kort har vi fått en väldigt varm respons med många som hört av sig och meddelat att man inte avser kräva någon kompensation för missade matcher på plats under säsongen. Vi är självklart oerhört tacksamma för detta och kommer inom kort att presentera lite olika erbjudanden till er för att visa vår uppskattning och förtydliga förutsättningarna.

En annan viktig byggsten i vår förening är alla våra samarbetspartners. Våra avtal ser ut på olika sätt men de flesta större avtal innehåller loger och klubbstolar med platser i restaurangen. Det motsvarar tillsammans en stor del av våra totala marknadsintäkter. I onsdags kom Svensk Elitfotboll (SEF) ut med rekommendationer kring loger och restauranger. SEF kommer inte att sätta några restriktioner eller riktlinjer gällande användandet av loger och restauranger men självklart gäller Folkhälsomyndighetens och övriga myndigheters restriktioner och riktlinjer samt de protokoll som SEF tagit fram. IFK Norrköping med dotterbolag har tagit fram rutiner och riktlinjer för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Det innebär bland annat en starkt begräsning i antalet besökare mot vad vi normalt kan ta emot och självklart kommer inga att befinna sig ute i arenarummet. För att så långt som möjligt begränsa den ekonomiska skadan som covid-19 har på vår verksamhet och för kunna upprätthålla så många av våra partneravtal som vi kan så kommer vi att ha loger och restaurangen öppet under kraftigt begränsade former. Detta avser befintliga avtal och vi kommer inte att arbeta med någon nykundförsäljning av dessa produkter. Vi kommer under morgondagen att gå ut med mer information kring detta till berörda partners. Vi har därmed tyvärr ingen möjlighet att ta emot några bokningar i restaurangen, varken från privatpersoner eller företag.

Slutligen vill vi tacka för allt stöd vi får och känner från er varje dag!

Annonser