IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 november, 2023

IFK Norrköping: ÖFF bör vara emot införande av VAR

IFK Norrköping fortsätter att arbeta för att VAR inte ska införas i svensk fotboll. I dagarna skickade IFK:s styrelse in en motion till ÖFF för att fortsätta bedriva våra medlemmars beslut i VAR-frågan.

Den 30:e oktober skickade IFK Norrköpings styrelse in en motion till Östergötlands Fotbollsförbund som förkunnar att det bör vara distriktets åsikt att rösta emot ett införande av VAR – Video Assistant Referee – i de forum och beslutande organ där frågan lyfts.

IFK Norrköping ska, enligt medlemmarnas beslut på årsmötet den 15:e mars 2023, motarbeta att VAR införs i svensk fotboll, och motionen till ÖFF är en del av det arbetet.

Sef-klubbarnas åsikt i frågan om videogranskningssystemet är tydlig. En majoritet av Sveriges 32 elitföreningar i Allsvenskan och Superettan anser att VAR inte har i svensk fotboll att göra.

Frågan om VAR:s vara eller icke vara aktualiseras med jämna mellanrum, trots elitföreningarnas ståndpunkt. IFK Norrköping anser att ÖFF:s hållning i just den här frågan bör spegla den som IFK Norrköping och dess medlemmar har.

Det är elitföreningarna som direkt skulle påverkas av ett införande av VAR i svensk fotboll.

IFK Norrköpings styrelse

Motionen i sin helhet finns här.

Annonser