IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

7 juli, 2021

IFK Norrköping och Stadsmissionen fördjupar samarbetet

Efter ett lyckat samarbetet under julen så kliver nu Stadsmissionen och IFK Norrköping in i ett fördjupat samarbete med målet att göra Norrköping till en bättre stad att leva i för alla.

Ett liv, ett lag sjunger Markus Krunegård i IFK Norrköpings inmarschlåt. Laget är inte bara spelarna på fotbollsplanen, laget är också vi som är invånare i Norrköping – en stad där vi ser och arbetar tillsammans för att minska utanförskap.

Samarbetsavtalet mellan IFK Norrköping och Stadsmissionen löper över två år och innebär, bland annat, gemensamma aktiviteter för människor som lever i utsatta livssituationer i Norrköping. Fokus ligger också i att lyfta viktiga samhällsfrågor med hjälp av ambassadörer från IFK Norrköpings dam- och herrlag.

Stadsmissionen i Norrköping blir en partner i IFK Norrköpings sociala hållbarhetsarbete som drivs under samlingsnamnet Lagandan.

  • För IFK Norrköping är det självklart att bidra på de sätt föreningen kan för att göra Norrköping till en bättre stad. Vi är mycket glada över samarbetet med Stadsmissionen, som gör ett väldigt viktigt socialt arbete i Norrköping och hela regionen. Vi ser fram emot att kunna hjälpa Stadsmissionen i det arbetet och tillsammans jobba för ett bättre Norrköping, säger Örjan Hansson, tf klubbdirektör.

Stadsmissionen i Norrköping arbetar för att stötta människor i utsatta livssituationer. Utgångspunkten är alltid den unika människans behov och förutsättningar i syfte att stötta till egenmakt genom sociala insatser. Verksamheternas utformning spänner över hela det sociala arbetets bredd – från akut nödhjälp, såsom mat och tak över huvudet, till strukturerat förändringsarbete såsom arbetsintegration. Stadsmissionen etablerades i Norrköping under början av 2020 och är en del av Linköpings Stadsmission som verkat i Östergötland sedan 1970-talet.

  • Över 7000 barn i Östergötland lever i ekonomisk utsatthet och för många är beroendeproblematik, våld, psykisk ohälsa eller fattigdom en del av vardagen. Stadsmissionen i Norrköping finns för att hjälpa människor i utsatta livssituationer till ett bättre liv. Vi är mycket glada över det här fördjupade samarbetet med IFK Norrköping. Tillsammans kan vi göra stor skillnad i att nå ut till dessa människor och genom gemensamma initiativ ta klivet mot ett mänskligare samhälle, säger Sanna Detlefsen, direktör Stadsmissionen i Norrköping.

Läs gärna mer om Stadsmissionens arbete – klicka här.

Annonser