IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 juni, 2023

IFK Norrköping motverkar införandet av VAR i svensk fotboll

Kära medlemmar och supportrar till IFK Norrköping,

Den femtonde mars detta år togs beslutet av våra medlemmar på årsmötet att IFK Norrköping ska motverka införandet av VAR i svensk fotboll. Ett demokratiskt beslut från våra medlemmar som IFK Norrköpings styrelse står fast vid och arbetar aktivt efter.

Sedan beslutet klubbades igenom har IFK Norrköpings styrelse som medlem i Elitfotboll Dam och Svensk Elitfotboll framfört vår ståndpunkt på respektive årsmöte. En ståndpunkt vi även framfört hos Östergötlands fotbollsförbund.

Frågan om VAR har aktualiserats ytterligare efter uttalanden från SvFFs ordförande och IFK kommer därför återigen vid nästa SEF-möte framföra vår förenings ståndpunkt – att motverka införandet av VAR i svensk fotboll. Vi kommer även undersöka möjligheten till en gemensam skrivelse till SvFF från de SEF-föreningar som har samma ståndpunkt i frågan.

IFK Norrköping anser fortsatt att frågan om VAR bör ägas av medlemmarna i de elitföreningar i SEF och EFD som vid ett införande hade påverkats allra mest av beslutet.

Vi uppmuntrar alla våra supportrar att bli medlemmar i IFK Norrköping och på demokratisk väg påverka vår förening in i framtiden.

IFK Norrköpings styrelse

Annonser