IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 augusti, 2020

IFK Norrköping livesänder träningsmatchen mot AIK

IFK Norrköping fortsätter satsa på eget innehåll. Nu ska klubben själva producera och livesända en match på Solidsport mot AIK den 4 september. “Vi har sjösatt vår satsning på mer innehåll för våra supportrar. Det här känns som ett naturligt nästa steg”, säger IFK Norrköpings marknadschef Robin Bornehav.

Pågående pandemi har förändrat världen på många sätt och inte minst satt en enorm press på idrotten. Med bland annat tuffa restriktioner för publik på arenor så har elitklubbar drabbats hårt och tvingats tänka om för att värna om både supportrar och ekonomi.

I maj lanserade IFK Norrköping en egen kanal på Solidsport med videomaterial för klubbens supportrar.

  • Vi som klubb har skapat förutsättningar för att på sikt bygga en ny och viktig digital intäktskälla, säger Robin Bornehav.

Under landslagsuppehållet den 4 september väntar en träningsmatch mot AIK på Östgötaporten för IFK Norrköping. En match som klubben själv kommer producera, kommentera och livesända via Solidsport. En unik satsning, menar Bornehav.

  • Vi har aldrig sänt våra egna matcher på det här sättet. Tidigare har vi alltid sålt våra rättigheter till andra mediebolag men nu känner vi oss redo att förvalta sändningsrättigheter själva och erbjuda det till våra supportrar, säger han.

Matchen mot AIK med avspark 13.00 kommer gå att se live och i efterhand på solidsport.com/ifknorrkoping.

Tittare kan köpa matchen för 79 kr eller bli Månadssupporter för 99 kr och få tillgång till allt innehåll på kanalen och samtidigt stötta IFK Norrköping ekonomiskt.

Annonser