IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 mars, 2024

IFK Norrköping lanserar: 100% by 2027 – en kvadratmeter av framtiden

100% by 2027 är ett initiativ med syfte att ta nästa steg mot en mer jämställd fotboll. Tillsammans strävar vi efter att år 2027 bland annat kunna erbjuda våra damspelare möjligheten att helt kunna kan leva på sin fotboll.

IFK Norrköpings mål är att år 2027 kunna bygga en ny träningsanläggning för flickor och pojkar, investera i arvoderade och professionellt utbildade tränare och öka satsningen på vårt damlag för att skapa fler förebilder för våra flickor och pojkar.

  • Vår satsning på damfotbollen har gett fantastiska resultat. Genom 100% by 2027-initiativet bäddar vi för en framtid där alla flickor och pojkar i regionen som vill satsa på sin fotboll har chansen att göra det, säger Michael Sturehed, klubbdirektör.

 

”Vi behöver prestera på och utanför planen”
Sedan uppstarten av damlaget 2009 började har det gått fort. Så väl i omvärlden som i Norrköping har stora satsningar genomförts och damfotbollen har tagit viktiga kliv. Inför säsongen 2022 definierade IFK Norrköpings damer sin vision om att gå upp i högsta serien – det blev verklighet redan samma år.

  • Damfotbollen har växt jättemycket. Förr saknades det förebilder i form av både spelare och klubbar att se upp till. De flesta av oss behöver dock fortfarande jobba för att få vardagen att gå ihop. Vi anstränger oss hela tiden för att göra Damallsvenskan och i synnerhet vårt lag till något som supportrar vill fortsätta att vara en del av, säger lagkapten My Cato.

 

”Tjejerna på plan…”
Flera av spelarna som tog laget till OBOS Damallsvenskan kommer från Norrköping. Tack vare regionens många fotbollsföreningar och aktiva ungdomsspelare, finns det en unik bredd och potential i regionen som vi behöver ta till vara på.

  • Vi behöver bedriva elitförberedande verksamhet från åtminstone 15 års ålder för att slussa in fler till elitspel. Vi vill satsa ännu mer för att vidareutveckla den talangen som redan finns i regionen. Många har tagit sig från länets klubbar till vårt A-lag – och vi vill fortsätta ge så många som möjligt chansen att lyckas med samma sak, berättar Tor-Arne Fredheim, manager i IFK Norrköping.

 

Köp en kvadratmeter
Vår gemensamma satsning mot jämställdhet förverkligas genom konceptet: “Köp en kvadratmeter”. Oavsett om du är en företagare eller en hängiven supporter, har du möjligheten att förverkliga visionen om en mer jämställd fotboll.

  • Genom att köpa en kvadratmeter på vår, till en början, fiktiva fotbollsplan blir du en betydande del av satsningen och en stark röst för förändring, säger Kaj Petterson, försäljningsansvarig.

 

För mer information besök vår landningssida eller kontakta:

 

Tillsammans för jämställdhet i fotbollen!

 

Mer information om 100% by 2027

Vårt mål är att till 2027 ha samlat ihop 21 miljoner kronor
tillsammans med våra supportrar och partners.

Vi kommer att sälja kvadratmeter på en fiktiv fotbollsplan – som bland annat kommer att generera en fysisk fotbollsplan i slutändan. Oavsett om du är företagare eller supporter kan man köpa en kvadratmeter och vara med och bidra i vår gemensamma satsning på jämställdhet. En kvadratmeter kostar 1 000 SEK per år. Satsningen mot 2027 gör vi under perioden 2024 till 2026.

Vad får man tillbaka? Utöver ett personligt diplom kommer ditt namn (eller företagsnamn) att visas upp på den fiktiva fotbollsplanen på vår hemsida. Företag som satsar minst 10 000 sek per år får olika rättigheter, som exponering på Platinumcars Arena, tidningsannons och möjlighet att påverka genom vår CSR-styrgrupp.

Till 100% by 2027!

Annonser