14 april, 2022

IFK Norrköping kryssade borta mot Mallbacken

IFK Norrköping fick med sig 1-1 från mötet med Mallbackens IF efter en tuff start med ett mål i baken redan efter två spelade minuter. “Som matchen utvecklade sig är jag ändå nöjd med en poäng”, säger managern Tor-Arne Fredheim.

Det var en tuff start för IFK Norrköping på Fryxellska IP när hemmalaget tog ledningen med 1-0 redan efter två spelade minuter när Sofia Hjern gjorde en miss i målet. Det var också ett stressat och övertaggat spel som syntes från IFK:s sida och Mallbacken var farliga i sitt kontringsspel. Hemmalaget testade också några långskott utifrån som inte var helt ofarliga. Efter första halvlek hade också Mallbacken taktpinnen då 1-0 höll sig till halvtidsvilan.

• Det blev tufft för oss allihopa när det blir en sådan historia från start. Det blev oerhört tungt för Sofia men också för hela laget när vi vet att Mallbacken är ett topplag. Vi är inte heller vana vid det här snabba konstgräset så det var inte lätt för oss att hantera det. Men vi kommer in i det mer och mer i första halvlek och i de sista tio minuterna i första gör vi det riktigt bra och borde haft något mål där, säger Tor-Arne Fredheim.

Även i andra halvlek började Mallbacken bättre – men ju mer tiden gick desto mer började IFK Norrköping hitta rätt. Chansbollar samt ett stressat och slarvigt passningsspel utvecklades till att bli ett mer lugnt och genomtänkt spel med fina anfallskombinationer. Med lugnet började också fler och fler bra målchanser att radas upp.

• Vi kommer in i  matchen rätt så bra till slut med tanke på förutsättningar med planen och det som hände vid första målet, konstaterar Fredheim.

I den 67:e minuten kom också 1-1 när Lovisa Gustafsson mötte från anfallsposition in på mitten, vände upp och levererade en fin genomskärare genom Mallbackens försvar till Sabina Ravnell. 25-åringen hamnade i ett perfekt läge framför målvakten och kunde lugnt placera in bollen.

• Vi har jobbat mycket med sista tredjedelen och att få till sådana instick där yttrarna går. Sen var det riktigt kul att se att “Sabbe” (Sabina Ravnell) var så kylig där och bara satte den i bortre. Det var riktigt fint. Vi hade några till sådana lägen som var riktigt fina där avsluten dock gick högt över.

Resultatet 1-1 höll sig matchen ut även om båda lagen hade flera lägen. Därmed har IFK nu spelat till sig fyra poäng på två matcher.

• Som matchen utvecklade sig är jag ändå nöjd med en poäng. Mallbacken kommer bli ett topplag och det är ändå gött att vi kan få med oss en poäng på det här underlaget.

Vad tar ni med er av denna match in i framtiden?

• Vi tar med oss att vi kan vända en match när det blir så här och att vi kan hämta upp det och ta en poäng i en så jämn match – men samtidigt också vilja gå för vinsten. Att vi kan stå upp mot ett så fysiskt lag tycker jag är bra.

Mallbackens IF – IFK Norrköping: 1-1

Målen: 2′ 1-0 Kari Nicole Johnston, 67′ 1-1 Sabina Ravnell.

Startelvan: Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Flenhagen, Handfast, Berggren – Burvall (71′), Cato, Ravnell (96′) – Asperot, Gustafsson (83′).

Bänk: Jeppson, Johansson, Bugre, Wiklander (71′), Alvberger (96′) , Townsend (83′) , Baldi Sundelius.

Gula kort: Lovisa Gustafsson.