29 oktober, 2022

IFK Norrköping kommer att spela i Damallsvenskan 2023!

IFK Norrköping kommer att spela i Damallsvenskan 2023! En 1-0 vinst hemma mot Bergdalens IK, och det framför 2748 hemmasupportrar, räckte för damallsvenskt avancemang.

Hemmalaget kopplade ett tidigt grepp om matchen, och hade efter bara 10 minuter redan skapat 4 hörnor. Ledningsmålet lät sig dessvärre väntas på.

När första halvlek blåstes av stod det fortfarande 0-0, trots stor dominans av IFK.

Den andra halvleken inleddes i samma riktning, med ett IFK Norrköping som fortsatte att rada upp chanser, och ett Bergdalens IK som stod emot. Dilja Zomers testade skott utifrån, Wilma Leidhammar nickade i ribban, Lovisa Gustafsson avslutade strax utanför – ledningsmålet ville aldrig komma.

I den 78:e minuten byttes Molly Wiklander och Taylor Townsend in, och oj så viktigt det skulle bli. Tillsammans, på något märkligt vis, lyckas de bara fem minuter senare skapa den situation som gav IFK 1-0, och som nu innebär att IFK Norrköping kommer att spela i Damallsvenskan 2023.

När matchen blåstes av var det ännu inte över på Studenternas IP, där IK Uppsala spelade mot Mallbackens IF, och således inte heller klart att IFK Norrköping skulle avancera till Damallsvenskan.

Tystnaden på arenan blev kortvarig. Speakern ropade ut i högtalaren att det var över på Studenternas, och jublet visste inga gränser. IFK Norrköping kommer att spela i Damallsvenskan nästa år.

Tack till alla 2 748 supportrar som tog sig till arenan och sjöng fram laget. Framåt, kamrater!