26 februari, 2022

IFK Norrköping-Kalmar: Ingen fjärde nolla

IFK Norrköping gjorde en bra första halvlek, men Kalmars två snabba mål i början av andra blev matchens enda. “Det är fortfarande mycket som är bra idag”, säger My Cato efter matchen.

IFK Norrköping fortsatte med den höga pressen och den bet bra på gästerna under matchinledningen.

Kalmar rullade mellan backlinje och målvakt, och IFK tillät dem bara att göra det långt ned på egen planhalva.

My Cato dribblade av ett gäng i mitten men sköt tätt utanför stolpen, Lovisa Gustafsson testade målvaktens närvaro i krysset och sedan var det Cato igen som sköt utanför på en retur.

Kalmar tog sig så småningom upp i planen och matchen jämnade ut sig, men IFK Norrköping stod upp väldigt bra mot den allsvenska nykomlingen.

Andra halvlek började sämre. Kalmar ställde om snabbt i den 49:e minuten och tog ledningen, och i den 54:e kom 0-2 till efter ännu ett snabbt anfall.

IFK hade svårt att skapa några längre anfall och i matchens andra halva hade bortalaget övertaget.

Mot slutet skapade IFK några anfall och fasta situationer, men det var inte riktigt nära en reducering.