IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 juni, 2020

IFK Norrköping – Kalmar FF: Riktlinjer för media

Äntligen är det match på Östgötaporten igen och premiär för Allsvenskan 2020! På grund av den rådande situationen kommer det finnas riktlinjer för det begränsade antalet journalister och fotografer som fått ackreditering till IFK Norrköping-Kalmar FF.

Riktlinjer för media under matchen IFK Norrköping-Kalmar FF:

Parkering finns på Södra Plan, bakom entré 3.

Ingång sker vid entré 4A, där man endast kommer in om man fått ackreditering. Efter avprickning i entrén går man rakt ut på pressläktaren och sätter sig max en person vid varje bord.

Fotografer blir nedsläppta på planen och får inte röra sig i närheten av spelare eller avbytarbänkarna på långsidan.

Allt arbete sker utomhus på pressläktaren, alltså kommer inte mediarummet vara öppet. Ingen mat eller dryck förutom vatten kommer att serveras, det går bra att ta med sig egen.

Efter matchen stannar alla kvar på läktaren tills klartecken ges för att komma ned på planen där en presskonferens kommer att hållas. När den är över får man kontakta Erik Johansson om vem man önskar prata med. Intervjuer sker med minst två meters avstånd från spelare/ledare.

Ankomst till arenan ska ske 45-15 minuter innan matchstart, det är viktigt att komma i tid.  Pressläktaren/arenan är tillgänglig i 45 minuter efter matchens slut. Därefter stängs arenan.

Tänk på att alltid hålla avstånd till alla, hela tiden, innan, under och efter match.

Vi ber alla att respektera riktlinjerna och läsa riktlinjerna från SEF nedan.

Välkomna till Östgötaporten!

Kontaktperson: Erik Johansson, erik.johansson@ifknorrkoping.se, 0738-041699

Svensk Elitfotboll:

Riktlinjer mediahantering i Allsvenskan och Superettan Sommaren 2020

Dessa riktlinjer har tagits fram i samråd med Sportjournalistförbundet, baserade på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och övriga politiska beslut, samt med Svensk Elitfotbolls protokoll för genomförande av match som grund.
Det här är ett så kallat levande dokument. Svensk Elitfotboll kommer löpande att hålla en dialog med de 32 SEF-klubbarna och Sportjournalistförbundet för att utvärdera och vid behov uppdatera riktlinjerna.

Begränsningar på grund av Covid-19

Med anledning av det rådande samhällsläget och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer endast ett begränsat antal journalister och fotografer att få tillstånd att besöka arenan under matcherna i Allsvenskan och Superettan.

Vem kan ansöka om ackreditering?

Yrkesverksamma journalister och fotografer är välkomna att ansöka om ackreditering. Ackrediteringsansökan skickas av varje mediehus/redaktion till den aktuella hemmaklubben senast tre dagar före match, gärna tidigare om möjligt. Samtliga som söker ackreditering ska namnges i ansökan.

Vilka får plats?

Utöver rättighetsinnehavarna prioriteras medier i enlighet med det protokoll som har tagits fram av klubbarna inom Svensk Elitfotboll. På grund av detta och de tidigare nämnda begränsningarna riskerar tyvärr inte alla journalister och fotografer som önskar att få tillstånd.

Rättighetsinnehavarare som ska erhålla ackreditering:

Discovery, Sveriges Radio, Sveriges Television, TV4, Rapportörer matchstatistik, Bildbyrån, TT, Klubbmedia.

Övrig media

Fotografer, Skrivande journalister, Lokal TV, Lokal radio, Klubbmedia, Supportermedia.

Antal övrig media som kommer in på arenan:

Arenan är en arbetsplats. Svensk Elitfotbolls protokoll gäller. Vi kommer vara restriktiva för att minska antalet personer inne på arenan, främst innerplan.

Allsvenskan maximalt 19 platser utöver rättighetsinnehavare, Superettan maximalt 10 platser utöver rättighetsinnehavare.

Klubbarna bestämmer själva vilka de vill ackreditera från media – sändande bolag ska ha ackreditering – övriga platser får klubbarna välja ut som de vill enligt SEF:s rekommendationer, som är max två skribenter från varje mediehus/redaktion, och beroende på hur många platser det finns kvar att dela ut.
Prioriteringslista: Riksmedia Lokalmedia Specialiserade fotbollssajter Internationell media Besked om ackreditering Meddelas företrädesvis senast 24 timmar före avspark.

Personliga platser och förtäring

Ingen mat eller dryck kommer att serveras på plats utan varje medierepresentant ansvarar för sin egen förtäring. Vatten kan erbjudas.

Intervjuer

Presskonferens efter avslutad match kan hållas, antingen utomhus eller i de fall lokal tillåter och social distansering kan hållas. Enskilda intervjuer med spelare och ledare bokas via klubbens medieansvarige. De enskilda intervjuerna genomförs på anvisad plats och social distans ska hållas. För journalister med flashackreditering finns separat flashområde, även det på anvisad plats.
Allt mediearbete – utöver rättighetsinnehavarnas – sker utomhus på arenan. Det kommer att finnas restriktioner för placeringen av journalisterna och fotograferna, allt för att säkerställa att distanseringen följer myndigheternas riktlinjer. Alla instruktioner från arrangören ska följas. Överträdelse kommer kunna innebära att ackreditering från alla evenemang dras in. OBS! Ankomst för media till arenan ska ske 45-15 minuter innan matchstart och pressläktaren är tillgänglig 45 minuter efter matchens slut.

Annonser