2 maj, 2022

IFK Norrköping-IFK Värnamo: Andra raka!

IFK Norrköping tog säsongens första hemmaseger under måndagskvällen, då Värnamo besegrades med 2-0. “Det var otroligt, vilken upplevelse”, säger Jonathan Levi om sitt första mål framför Curva Nordahl.

IFK Norrköping fick inget riktigt grepp i inledningen av matchen. Spelet präglades av missförstånd och felpass och IFK hade svårt att få kontroll.

• Det var en trubbig första halvlek. Man kände igen Kims (Hellberg) mönster, de kom in bra i pressen på oss och vi kom inte riktigt loss, säger Jonathan Levi efter matchen.

IFK kom in i matchen lagom till halvtid, och den fina perioden fortsatte efter paus.

• I andra halvlek tycker jag att vi dominerar mer. Vi kommer ut med power i andra halvlek och får med oss publiken, säger Levi, som satte 1-0 på ett mycket vackert sätt.

I den 55:e minuten fick IFK en frispark i fint läge. Jonathan Levi tog hand om den på bästa möjliga sätt och skruvade bollen i krysset.

• Jag redan gjort fler mål än ifjol, och det här var första målet framför Curvan. Det var en sådan upplevelse. Djurgården borta var en häftig känsla att få fira framför klacken, men det här var otroligt. Vilken upplevelse.

I den 73:e minuten satte Totte Nyman sitt första mål för säsongen – även det var ett vackert mål. Jacob Ortmark slog en crossboll från mittplan till Daniel Eid i bortre delen av straffområdet. Eid slog in bollen på volley mot mål där Totte vräkte sig fram och nickade in 2-0.

• Det är jätteskönt. Vi fick en dålig start på säsongen poängmässigt, men nu är det plötsligt inte så långt upp. Det går snabbt. Det var väldigt skönt att hålla nollan och att Totte kom in i målprotokollet. Nu går väl x2000 där.

Andra raka, och första segern på hemmaplan i Allsvenskan 2022. Framåt, Kamrater!

IFK Norrköping – IFK Värnamo 2-0 (0-0): Allsvenskan omgång 6, Platinumcars Arena.

Mål: 1-0 Jonathan Levi 55′, 2-0 Christoffer Nyman 73′.

Varningar: Godswill Ekpolo, Jean Carlos de Brito, Christoffer Nyman.

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål – Daniel Eid, Jacob Ortmark (88′), Abdulrazaq Ishaq, Eman Markovic (68′), Jean Carlos de Brito (88′) – Jonathan Levi (82′), Christoffer Nyman.

Ersättare: Otto Lindell, Egzon Binaku (88′), Marco Lund (88′), Ari Skúlason (68′), Maic Sema (82′), Lucas Lima, Darrell Kamdem Tibell.