IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 november, 2021

IFK Norrköping fortsätter med initiativet Stjärnblå Jul

IFK Norrköping fortsätter med initiativet Stjärnblå Jul i samarbete med våra huvudpartners Holmen och Lundbergs Fastigheter. Tillsammans vill vi förgylla julen för barn och familjer i Norrköping som lever i ekonomisk utsatthet genom att hjälpa Stadsmissionens med sitt arbete.

I år har IFK Norrköping tre olika paket i ifkshop.se för 100, 300 respektive 500 kronor. Dessa är märkta med ”Stjärnblå Jul” där du som handlat kommer få hem paketen till dig själv innan jul och där överskottet för varje sålt paket går till Stadsmissionens arbete. Detta initiativ gör vi tillsammans med våra samarbetspartners Holmen och Lundbergs Fastigheter. Tillsammans kan vi göra livet lite lättare för ekonomiskt utsatta familjer i Norrköping.

  • Över 20 000 barn i Östergötland lever i ekonomisk utsatthet och för många är missbruk, våld, psykisk ohälsa eller fattigdom en del av vardagen. Sedan förra året har vi träffat många människor i Norrköping med basbehov. Vi har till exempel delat ut över 8 000 matkassar och gjort cirka 20 000 matinsatser totalt i Norrköping. Vi är glada och tacksamma över vårt samarbete med IFK Norrköping och Stjärnblå jul. Tillsammans kan vi göra stor skillnad, säger Sanna Detlefsen, direktor Stadsmissionen i Norrköping.

Vill du bidra direkt till Stadsmissionen i Norrköpings arbete kan du swisha valfritt belopp till 900 69 25, märk gåvan med ”Stjärnblå Jul” – 400 kronor räcker till exempel till en matkasse för en barnfamilj.

  • Då jag själv har barn tycker jag det är viktigt att vara med och skapa en förståelse för att alla familjer inte har det lika lätt. Att få vara med och sprida Stadsmissionens arbete är viktigt för mig som personer men även något jag är stolt över att min förening IFK Norrköping tycker är viktigt, säger IFK Norrköpings Linus Wahlqvist som är ambassadör för projektet.

Utöver de stjärnblåa julklapparna som finns att köpa i ifkshop.se finns nu två klädcontainer uppställda utanför Platinumcars Arena (vid mast 1 och 2) där vem som helst kan skänka kläder till Stadsmissionens verksamhet.

  • När man skänker till Stadsmissionens Second Hand skapas förutsättningar. Vi brukar säga att vi ger människor och prylar en andra chans och så är det verkligen. Människor som står långt från arbetsmarknaden erbjuds möjligheter genom vår arbetsintegration att komma tillbaka till arbetslivet och prylen som någon tröttnat på har någon annan ett behov av, säger Sanna Detlefsen.

Läs mer om Stadsmissionens arbete här! 

Klicka här för att komma till ifkshop.se! 

Annonser