10 augusti, 2020

IFK Norrköping förlorade på Olympia

Ikväll kom säsongens tredje förlust när Helsingborgs IF vann med 3-2.

IFK Norrköping fick bästa möjliga start på matchen när det blev ledning redan efter tre minuter. Levi tog med sig bollen in till höger i straffområdet, passade snett inåt bakåt till Alexander Fransson som sköt in 0-1 via en försvarare.

Glädjen blev kortvarig. I den åttonde minuten fick HIF straff när Martin Olsson gick omkull i duell med Lars Krogh Gerson i straffområdet. HIF:s Van den Hurk förvaltade straffen och kvitterade till 1-1.

Tio minuter senare fick HIF straff igen när domaren blåste för hands på Ísak Bergmann Jóhannesson. Isak Pettersson räddade, men Van Den Hurk slog in returen. Närmast att kvittera för IFK Norrköping var Jonathan Levi när han drog till med vänsterfoten långt utanför straffområdet – bollen i stolpen.

IFK skapade flera lägen att kvittera i inledningen av den andra halvleken, och i den 62:e minuten kom 2-2-målet. Ísak Bergmann Jóhannesson drev in från vänster, väggspelade med Alexander Fransson och smällde upp bollen i första krysset.

IFK satsade framåt efter kvitteringen för att få till 2-3 och hade gott om chanser att ta ledningen, men matchens sista mål kom åt andra hållet. Med tio minuter kvar av ordinarie tid kontrade HIF på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål där Rasmus Jönsson dök upp och stötte in 3-2.

Matchfakta: Helsingborgs IF – IFK Norrköping 3 – 2 (2 – 1)
Målen:
Varning, Helsingborgs IF: Anthony van den Hurk (9′, 90′), Armin Gigovic (29′), Mohammed Abubakari (70′), Martin Olsson (78′),   IFK Norrköping: Rasmus Lauritsen (90′).
Domare: Kristoffer Karlsson
Publik: -.
IFK Norrköpings lag (4-3-3): Isak Pettersson – Linus Wahlqvist (85), Lars Krogh Gerson (85), Rasmus Lauritsen, Ísak Bergmann Jóhannesson – Eric Smith, Alexander Fransson, Simon Thern – Jonathan Levi (46), Christoffer Nyman, Sead Haksabanovic.
Avbytare: Felix Jakobsson (mv), Christopher Telo, Henrik Castegren (85), Andreas Blomqvist, Abdulrazak Ishaq, Pontus Almqvist (46), Linus Hallenius (85).

Nästa match: Torsdag 13 augusti kl 19.00 mot Hammarby IF på Östgötaporten.