IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 november, 2021

IFK Norrköping förlänger med ytterligare fem spelare

Sabina Ravnell, Selma Berggren, Selma Nyström, Clara Flenhagen och Molly Wiklander kommer fortsätta representera IFK Norrköping.

Sabina Ravnell, född 1996, har dragits med en knäskada men kom tillbaka till fotbollsplanen i slutet av säsongen där hon levererade direkt. I de två sista matcherna stod hon får två mål från försvarsposition. Hon har tidigare erfarenheter från Damallsvenskan då hon representerade Linköpings FC under säsongen 2019. Kontraktet är skrivet över ett år.

  • Jag ser fram emot ett år med dessa härliga tjejer och där vi kommer etablera oss i Elitettan, säger Ravnell.

Selma Berggren, född 2001, kom till IFK Norrköping inför säsongen 2020 från IFK Kalmar. Mittfältaren har skrivit ett ettårskontrakt.

  • Det ska bli väldigt kul och intressant att få vara med och se till att vi blir ett topplag i Elitettan, säger Berggren.

IFK Norrköping fortsätter också att knyta till sig lokala talanger till lagbygget. Molly Wiklander, Selma Nyström och Clara Flenhagen är alla från Norrköping och har valt att förlänga med IFK.  Wiklander, född 2003, har Smedby AIS som moderklubb. Hon kom till IFK 2019 och förlänger nu vistelsen med tre år.

  • Det ska bli kul att få vara en del av den här resan och fortsätta utvecklas som lag och individ, säger Wiklander.

Selma Nyström, född 2003, har Svärtinge SK som moderklubb. Även Nyström har skrivit på ett treårskontrakt.

  • Det ska bli spännande och roligt att få vara med på resan upp till Allsvenskan, säger Nyström.

Sist men inte minst är Clara Flenhagen, född 2001 och också med Svärtinge som moderklubb, klar för två år till i IFK Norrköping.

  • Det ska bli kul och spännande. Jag hoppas att vi som lag och jag som individ kan utvecklas och nå våra mål, säger Flenhagen.

Förlängningen av dessa fem spelare innebär att IFK Norrköping nu har elva spelare klara inför säsongen 2022.

  • Med våran starka avslutning på serien 2021 känns det bra att stommen stannar hos oss i IFK Norrköping så vi kan fortsätta bygga vidare på det vi påbörjat till 2022. Vi har fokuserat på att jobba hårt med den befintliga truppen och är oerhört nöjd över att de vill vara med på den här resan. Vi har en stark stomme och nu kan vi börja blicka utåt, säger Tor-Arne Fredheim.

Annonser