IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 augusti, 2019

IFK Norrköping förlänger kontraktet med Pontus Almqvist

IFK Norrköping och Pontus Almqvist är överens om en längre kontraktsförlängning. Det nya kontraktet sträcker sig till och med 2023.

Pontus Almqvist kom till IFK Norrköping som 15-åring. Efter lite mer än ett år flyttade han till Nike Academy i vilken han spenderade sju månader innan han vände tillbaka till Norrköping.

“Vi ser fram emot att fortsätta jobba med Pontus både nu under hösten och under längre tid framöver”

-Det är med stor glädje som vi kan informera om att Pontus Almqvist har skrivit på ett längre avtal med IFK Norrköping. Som de allra flesta fick en liten glimt av redan under försäsongen så är Pontus en otroligt spännande spelare med en väldigt hög potential, kommenterar en glad Jens Gustafsson.

-Han har haft en lite brokig säsong med flera skador men är på gång igen, det visade inte minst hans inhopp mot IFK Timrå i onsdags. Vi ser fram emot att fortsätta jobba med Pontus både nu under hösten och under längre tid framöver. Det ska bli otroligt spännande att se hur han kan hjälpa IFK Norrköping framöver, fortsätter vår manager.

I mötet med Halmstads BK den 23 september 2017 fick Almqvist göra sina första allsvenska minuter, då han gjorde ett inhopp i den 80:e matchminuten.

-Det är därför jag kommer hit varje dag och tränar på. Man vill tillhöra det här laget inte bara på träning utan på matcherna också, säger Pontus när han tänker på debuten.

Som Jens Gustafsson beskrev det så har Pontus 2019 varit något brokigt

-Innan försäsongen drog igång så körde jag väldigt tufft under ledigheten och tänkte att ”det här ska bli mitt år”. När vi kom in i försäsongen så gick den riktigt bra med mycket mål, ett självförtroende som föll på plats och mer förtroende från tränarna.

-Oturligt drog jag sedan baksidan i U21-matchen mot IF Brommapojkarna men det var inget alternativ att gå ner sig utan jag rehabade och la fokus på att bygga upp kroppen ännu mer.
-När jag hade kommit tillbaka så hann jag spela fem minuter med Sylvia innan jag bröt nyckelbenet vilket såklart var tufft då men redan dagen efter var det bara att ta nya tag igen.

Hur har den här säsongen påverkat dig?

-Jag vill komma så långt jag bara kan precis som alla fotbollsspelande grabbar vill. Det här året har testat min mentalitet och nu vet jag att jag inte viker ner mig.

Nu är kroppen hel igen och Pontus ser fram emot fortsättningen i IFK Norrköping

-Nu ska jag komma tillbaka i den formen jag hade under försäsongen och antingen spela med Sylvia eller få lite inhopp i IFK under hösten och visa vad jag kan.

-Vi har jättemånga duktiga fotbollsspelare så det är bara att ta lärdom av de andra spelarna och fortsätta att utvecklas. Fransson som lagkapten hjälper till mycket – han är klass. “Totte” Nyman kollar jag också mycket på då han är anfallare som jag.

Det är bara att köra på?

-Fortsätter jag så kommer chanserna och tar man inte chansen får man ta returen istället, avslutar Pontus.

Annonser