19 juni, 2019

IFK Norrköping besegrade Falkenbergs FF med 6-4

3 x 40 minuter och i princip flygande byten. Det var en speciell match på Stafsinge IP.

IFK Norrköping har rest på ”miniläger” till Falkenberg inför omstarten av Allsvenskan i nästa vecka. Under onsdagen tog Falkenbergs FF emot på en idyllisk idrottsplats i Halland.

Tanken var att matcha två olika elvor och ge alla spelare speltid. Att det var på naturgräs inför matchen på Friends var också en bonus.

-Utgångspunkterna för den här matchen var dels underlaget men också att vi förfogar över en trupp där vi känner att vi behöver ge speltid till flera spelare. Det finns flera spelare som behöver spela mer än vad de fått göra, säger manager Jens Gustafsson.

I matchens sjunde minut kunde Carl Björk ge IFK Norrköping ledningen efter ett fint inspel från Jordan Larsson.
Falkenberg var inte alls ofarliga och hade två skott i ribban tidigt i matchen samtidigt som man ville spela framåt men Isak Petterssons mål var fredat.

Innan det var dags att byta hela laget hann Simon Thern i minut 57 utöka till 2-0 genom ett fint placerat distansskott.

Efter timmen spelad gjordes det en mängd byten och efter elva minuter på planen satte Andreas Blomqvist 3-0 på en fint avvägd volley.
Innan den andra ”perioden” tog slut lyckades Falkenberg reducera genom John Chibuike.

Matchens sista halvtimme var händelserik och det rasslade in mål i båda burarna innan slutresultatet skrevs till 6-4 i IFK Norrköpings favör.

91´ 2-3, 98´ 2-4 (Kalle Holmberg, straff), 100´ 2-5 (Christoffer Nyman), 101´ 3-5, 114´ 4-5, 116´ 4-6 (Kalle Holmberg).

-Första 90 minuterna av matchen är helt okej. Oavsett om man spelat mycket eller inte så går det in i lite mer svårbedömt spel på slutet, det händer saker som inte brukar hända och så vidare. Sammantaget är vi nöjda med matchen och lägret, säger Jens.

Den enda plumpen i protokollet var att ett par spelare åkte på några smällar. Till slut gjorde Marcus Falk-Olander ”comeback” och spelade i slutet av matchen.

-Alexander Jakobsen fick en stukning och Carl Björk fick också gå ut med en liten känning och vi får se vart det tar vägen. Ett par till spelare fick ett par smällar men det är ingen fara.

Jens Gustafsson passade även på att ge en kort kommentar och gårdagens lottning av den första kvalomgången till Europa League där IFK Norrköping möter Saint Patrick´s.

-Det är en intressant och tuff lottning. Det kommer säkert att bli tuffa drabbningar över 180 minuter.

Kan det vara en fördel att börja på bortaplan?

-Det skulle man kunna säga, absolut, avslutar Jens.