13 april, 2019

IFK NORRKÖPING SPELADE OAVGJORT BORTA MOT KALMAR FF

IFK Norrköping kryssade mot Kalmar FF under lördagseftermiddagen. Matchen slutade 2-2.

Det var en chansfattig första halvlek där Kalmar FF hade övertaget och startade bäst, men Isak Pettersson i målet stod i vägen med några fina räddningar. Jordan Larsson utmanade, fick utrymme och var så när att skruva in bollen i bortre krysset. Efter det hade Kalmar FF mest boll och det kom även ett tufft avbräck i slutet av första halvlek. IFK Norrköping Christoffer Nyman var tvungen att kliva av matchen. Viktor Elm slog en bra frispark i första halvleks sista spark, men Isak Pettersson hade full koll på bollen och kunde tippa den över ribban.

IFK Norrköping fick en drömstart i den andra halvleken när Jordan Larsson höll undan sin försvarare i straffområdet, tog emot bollen och på en touch kunde han skjuta bollen mellan benen på målvakten. IFK fick energi efter målet och kom till några halvchanser och hade sin bästa period i matchen, men hemmalaget fick en straff och det var kvitterat.

IFK vann en frispark framför straffområdet som Gudmundur Thorarinsson sköt i stolpen. Returen därefter blev rörig. Det blev kamp om den lösa bollen som Simon Thern kunde ta vara på och skjuta in ledningsmålet för IFK Norrköping. Man lyckades dock inte hålla ledningen särskilt länge innan Kalmar FF kunde kvittera på nytt.

IFK tryckte på i slutet för ett ledningsmål och lyfte upp mittbacken Rasmus Lauritsen, men det gick inte IFK Norrköpings väg och matchen slutade 2-2.

Matchfakta: Kalmar FF – IFK Norrköping 2 – 2

Målen: 0-1 (51) Jordan Larsson, 1-1 (58) Romario (på straff), 1-2 (78) Simon Thern, 2-2 (80) Papa Diouf.

Varningar, IFK: Lars Krogh Gerson (45). KFF: Fidan Aliti (27), Mahmoud Eid (70) och Isak Magnusson (83).

Domare: Kaspar Sjöberg.

Publik: 3781

IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson – Ian Smith, Sead Haksabanovic (68), Alexander Fransson, Simon Thern, Gudmundur Thorarinsson – Christoffer Nyman (39), Jordan Larsson.

Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Simon Skrabb (68), Egzon Binaku, Karl Holmberg (39), Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen.