IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 mars, 2020

IFK levererar mat till Vrinnevi: “Vi har knappt tid att äta annars”

Idag lämnade IFK Norrköpings restaurang matlådor till sjukhusledningen på Vrinnevisjukhuset. “Det här betyder jättemycket för oss”, säger Johan Lindholm från lokala sjukvårdsavdelningen på Vrinnevisjukhuset.

Idag packade Kicki Stenbäck, verksamhetschef IFK restaurang och konferens, och klubbdirektör Jens Magnusson bilen med matlådor och åkte upp till Vrinnevisjukhuset.

– Vi anser att de som jobbar inom vården är våra vardagshjältar, och vi vill hjälpa dem i den situation de befinner sig i. Ett stort ansvar ligger på dem – när hela samhället drabbas är det en verksamhet som måste kämpa på. Vi vet hur hårt de jobbar och förhoppningsvis kan det här hjälpa dem lite, säger Kicki Stenbäck.

En tacksam Johan Lindholm tog emot matlådorna på Vrinnevi. Han berättar att det varit långa, hektiska dagar för personalen den senaste tiden.

– Det här betyder jättemycket för oss. Vi har knappt tid att gå och äta annars – att få mat levererad på det här sättet visar hur folk, företag och organisationer verkligen bryr sig om oss som jobbar inom vården.

IFK Norrköping kommer att fortsätta leverera mat till Vrinnevisjukhuset varje fredag – och alla har möjlighet att bidra.

– Vi och hela samhället befinner oss i en tuff och pressad situation. Alla påverkas och berörs på olika sätt. IFK Norrköping är inget undantag men man får i slutändan inte glömma att det handlar om människoliv. Detta är en liten gest från oss men vi hoppas såklart på att så många privatpersoner och företag som möjligt vill haka på så att vi kan fortsätta att köra ut matlådor till sjukhuset varje fredag och på så sätt dra vårt strå till stacken, säger Jens Magnusson.

Så kan du hjälpa till!

  • Vi åker till Vrinnevi med matlådor varje fredag – om du köper en matlåda från restaurangen, för avhämtning eller på plats, kan du välja att betala 100 kronor istället för 65 kronor. Överskottet går då till matlådorna vi levererar till Vrinnevi.
  • Det går att stötta projektet genom att swisha 65 kronor. Då köper du en matlåda som levereras till sjukhuset.

Swishnummer: 1233364841.

Märk swishbetalningen med “Sjukhuslådan”.

Vem som helst kan nu köpa matlådor, för avhämtning vid entré 1 på Östgötaporten eller för utkörning, från IFK:s restaurang. Klicka HÄR för att läsa mer om det.

Annonser