IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 mars, 2021

IFK lämnar saker till lekterapin på Vrinnevi

IFK Norrköping har överlämnat tröjor, flaggor, spel och signerade fotbollar till lekterapin på Vrinnevisjukhuset. “Det kommer att skänka stor glädje till våra barn och ungdomar på lekterapin”, säger Maria Jussila, sjuksköterska.

IFK Norrköpings spelare brukar besöka barnen på lekterapin, men i år gick det inte på grund av det rådande pandemiläget.

Istället för att IFK Norrköping tog sig till Vrinnevisjukhuset kom Maria Jussila från lekterapin till Platinumcars Arena för att hämta IFK-grejer till barnen.

  • Vi på lekterapin vill tacka IFK Norrköping för de fina gåvorna. De kommer att skänka stor glädje och göra skillnad för våra barn och ungdomar på barnkliniken. Vi hoppas att vi snart kan ses tillsammans – både på lekterapin och på arenan, säger Maria Jussila.

IFK Norrköpings spelare signerade bollarna och lagkapten Totte Nyman och vice-kapten Linus Wahlqvist, som båda hälsat på lekterapin tidigare år, skickade en videohälsning till barnen.

  • Tyvärr kunde vi inte komma och dela ut sakerna till barnen på lekterapin, men vi hoppas att vi kan komma dit när pandemin är över, säger Linus.
  • Barnen är stora förebilder och riktiga kämpar. Det här är en liten sak för oss att göra, men förhoppningsvis kan det ge barnen lite glädje, säger Totte.

Till lekterapin kommer barn och ungdomar som behöver mer omfattande utredningar, undersökningar och behandlingar.

  • För oss är det en självklarhet att vara med och bidra. Vi vill skapa en laganda som sträcker sig ut i hela samhället. Vi är glada över att återigen kunna lämna presenter till barnen och ungdomarna på barnkliniken, och vi ser fram emot att kunna besöka lekterapin igen, säger Stina Friberg, tf. marknadsansvarig.

På lekterapins Facebook kan ni läsa mer – klicka här.

 

Annonser